Zīmols «Dižvīra pelmeņi» – viens vienīgs roku darbs

- 12.Marts, 2021
Mājā un sētā
Laikrakstā

Piekritīsiet, ka pēdējos gados, izceļot tieši vietējo mājražotāju un amatnieku izdomas bagāto veikumu, mazās uzņēmējdarbības attīstībā daudz laba ir paveicis LLKC «Novada garšas» projekts un arī tā e-vides katalogs www.nova­da­garsa.lv 

Aplūkojot kataloga jaunumus, uzmanību piesaistīja zīmols «Dižvīra pelmeņi» un tā autors, Pārgaujas novada Straupes pagasta «Vaivaru» saimnieks ILMĀRS ĀBOLIŅŠ. Tā kā viņa daudzveidīgā produkcija pieejama arī Valmierā, tad «Liesma» vēlējās uzzināt ko vairāk par tās tapšanu. Mūsu komunikācija, ievērojot ierobežojumus, notika attālināti.

Ilmār, katalogā minēts, ka pelmeņu gatavošanu tirgum sākāt samērā nesen – 2019. gadā. Ko darījāt līdz tam, kāda ir jūsu līdzšinējā darba pieredze un kādēļ tagad izvēle bija par labu mājražošanai?

Pirms sāku nodarboties ar mājražošanu, es strādāju PKS «Straupe» par šoferi – ekspeditoru. Pasliktinājās veselība, un šā iemesla dēļ vairs nevarēju strādāt pienotavā. Bija jādomā kaut kas cits.

Ja man kāds vēl pirms trim gadiem būtu teicis, ka turpmāk es visu nedēļu to vien darīšu, kā gatavošu pelmeņus, es nudien smietos pilnā balsī. Tā kā es nosapņoju par pelmeņu biznesu, tad arī visai drosmīgi izlēmu to realizēt.

Pats izdomāju visus pelmeņu veidus, eksperimentēju ar garšām diezgan ilgu laiku, līdz pakāpeniski nonācu līdz savām perfektu pelmeņu receptēm. Joprojām kaut ko izdomāju, bet pats galvenais: darīt šo darbu ar mīlestību. Tikai tā viss izdodas!

TIRDZIŅĀ. Kad tirdziņi bija atļauta un pircēju iecienīta lieta, arī Ilmārs Āboliņš bieži vien pats ar prieku tirgoja savus «Dižvīra mājas pelmeņus», jo viņam kā ražotājam ir svarīgas pircēju atsauksmes un abpusējā komunikācija. Pašlaik tās ļoti pietrūkstot, bet mājražotājs cer, ka gan jau atkal viss nostāsies savās ierastajās vietās. Foto no Ilmāra Āboliņa arhīva


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru