"Valmiermuižas alus" iepirks 40 tonnas Latvijā audzētu ogu un augļu
Ar mērķi nākamgad palielināt zelteru ražošanas apjomus par 10% SIA Valmiermuižas alus plāno 2021. gadā no Latvijas zemniekiem iepirkt vairāk nekā 40 tonnas vietējo ogu un augļu – tostarp 20 tonnas Latvijā audzētu bio cidoniju, 10 tonnas Latvijas rabarberu, 5 tonnas Latvijas upeņu un 5 tonnas Latvijas meža brūkleņu.
Arī šogad vērojama arvien lielāka piekrišana Gardu muti zelteriem, kas tiek brūvēti tikai no Latvijas dārzu un mežu veltēm. Šī gada pirmajos desmit mēnešos pārdoti 116 tūkstoši litru Gardu muti zeltera, kas ir par 10% vairāk, salīdzinot ar konkrēto periodu pērn.
Par šo tendenci gandarīts Valmiermuižas alus saimnieks Aigars Ruņģis: «Mūsu zelteri ir 100% vietējā garša, tie brūvēti tikai no Latvijas dārzos un mežos augušām ogām un augļiem. Piecos gados kopš zelteru ieviešanas ik gadu redzam augošu pieprasījumu Latvijā, un nu Gardu muti dažādās zelteru garšas ir pieejamas lielveikalos visā Latvijā. Arvien vispieprasītākais ir bio cidoniju zelteris – šī gada 10 mēnešos pārdoti 53 tūkstoši litru šī zeltera, bet visstraujāk šogad augusi rabarberu zeltera pārdošana – par 33%. Rabarberu zelteris jau min uz papēžiem bio cidoniju zelterim! Droši var teikt, ka cidonija un rabarbers ir iecienītākās Latvijas garšas.»
NĀKAMGAD – JAU 20 TONNAS! Valmiermuižas alus saimnieks Aigars Ruņģis gandarīts, ka uzņēmumā no bio cidonijām gatavotais zelteris garšo gan Latvijā, gan nule jau pirmā proves partija aizceļojusi pie kaimiņiem igauņiem. Ja garšo, tad jāražo, tāpēc nākamgad plānots iepirkt jau 20 tonnas cidoniju zeltera gatavošanai. Foto no Valmiermuižas alus arhīva
Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv