Trauku depozīta sistēma – nav vienkārši, toties "zaļi"

- 28.Februāris, 2024
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Klimata pārmaiņas, ar kurām arvien vairāk sastopamies gan paši ikdienā, piemēram, ar laika apstākļiem, kas ar katru nākamo gadu top arvien neprognozējamāki, gan ar milzīgo informācijas apjomu, ko par šo lietu publisko arvien vairāk, ir lieta, kuru pagaidām uztveram ļoti dažādi. Ko tur slēpt, visam pa vidu ir arī ļoti vērienīgs bizness...

Tomēr vienu nevar noliegt – klimata pārmaiņu cēlonis neapšaubāmi ir cilvēks, tāpēc arī tikai cilvēka ziņā ir vērst par labu tās lietas, ko mums katram patiešām iespējams ietekmēt. 

Klimata pārmaiņas nevaram apturēt, taču to attīstības scenāriju varam ietekmēt ar pārdomātām un ilgtspējīgām izvēlēm gan individuāli, gan reģionālā līmenī. Līdz pat Eiropai un kaut kad tālākā nākotnē arī visā pasaulē. Piemēram, ēdināšanas pakalpojums ir neatņemama lielo pasākumu sastāvdaļa, tāpēc svarīgi, lai to sausais atlikums atstāj pēc iespējas mazāku ietekmi uz vidi. Tieši šai problēmai bija veltīts seminārs, ko pirmdien Valmiermuižas alus viesistabā sadarbībā ar Vidzemes Augstskolu INTERREG programmas projekta BALTIPLAST ietvaros rīkoja Valmieras novada pašvaldība.

PAR PRAKTISKĀM LIETĀM. Ar savu pieredzi pirmdien Valmiermuižas alus viesistabā dalījās Valmiermuižas alus izbraukumu saimes vadītājs Atis Everss, iespējams, tieši no viņa stāstītā semināra dalībnieki varēja gūt zināšanas praktiskam pielietojumam. 


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru