Svētku galdā — biezpiena un maizes gardumi

- 19.Jūlijs, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Biedrība «Siera klubs» un Latvijas Maiznieku biedrība sadarbībā ar ES Parlamenta deputāti Ivetu Griguli, Skrundas, Smiltenes, Rēzeknes novada domēm, Jelgavas pašvaldību,  Latvijas piena pārstrādes un maizes ražošanas uzņēmumiem pirmo reizi Latvijā organizē četru reģionu konkursu «Biezpiena un maizes gardumi uz svētku galda». Konkurss Kurzemē  notika 7. maijā Skrundā, Vidzemē — 16. jūlijā Smiltenē, Latgalē tas plānots 30. jūlijā Rēzeknē, bet Zemgalē — 24. augustā Jelgavā.

16. jūlijā bija krāšņi un kupli apmeklēti Smiltenes pilsētas svētki, kuros viens no daudzajiem  notikumiem bija reģiona kūku konkurss. Tajā piedalījās vairāk nekā 20 konkursanti, žūrijai un skatītājiem vērtēšanai nododot gan sāļus, gan arī saldus svētku labumus no biezpiena un maizes.

Biedrības «Siera klubs» valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova, atklājot konkursu, uzsvēra biezpiena un maizes lielo nozīmi latvieša ikdienas maltītēs, tieši tādēļ konkursa mērķis esot vēl vairāk popularizēt Latvijā ražotā biezpiena un maizes izmantošanas iespējas konditorejas un kulinārijas izstrādājumos. Tam dabīgu un veselīgu produktu netrūkst, jo reģionos ir tik lieliski biezpiena ražotāji: «Smiltenes piens», «Straupe», «Mālpils piensaimnieks», «ELPA»,  «Dundaga», «Jaunpils pienotava» un vēl citi. Vanda Davidanova izteica gandarījumu par atsaucību šim konkursam gan no pārtikas ražošanas uzņēmumiem, gan sponsoriem, gan arī no konkursantiem  visos reģionos.

LABĀKĀ. Vidzemē gardākās biezpiena un maizes kūkas «Upene rudzos» autore Renāte  Kalniņa no Tirzas. Ārijas Romanovskas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru