Smaržīgi, garšīgi, bet ļoti darbietilpīgi

- 28.Februāris, 2020
Mājā un sētā
Laikrakstā

Neilgi pēc gadu mijas Valmierā, «Valletā» satiku LPKS «Māršava» vadītāju DACI PASTARI. Pavaicāju: kā sokas? Atbildes vietā viņa mani pieveda pie vienas no tirdz­niecības vietām un, rādot tur greznu, nelielu konfekšu kārbu, teica: «Lūk, mans ražojums un vaļasprieks!» Norunājām tikties Ķoņu pagastā, lai redzētu, kā z/s «Talči» top šokolāde.

Mājražošana un tortes Kad sēžam pie lielā saimes galda moderni un mājīgi iekārtotā virtuvē, lai dzirdētu Daces stāstu par šokolādi, saimniece ar viņai raksturīgo humoru paškritiski teica:  «Esmu kā celtnieks: ar lielu aizrautību man patīk arvien iesākt kaut ko jaunu, izzināt to un uzcelt, bet, kad ideja realizēta, interese diemžēl par to noplok. Labi, ja kāds to turpina, ja ne – Dievs ar viņu! Eju pie nākamā! Tā kā mūsmājās ir vistas, kas dēj gardas un veselīgas olas, gribējās pamēģināt dažādot olu realizāciju. Kādēļ gan viens no veidiem nevarētu būt to pārstrāde mājās ceptās tortēs? Domāts – darīts! Vēl jo vairāk tāpēc, ka saldumi garšo mums pašiem un arī mūsu tuviniekiem. Bija tikai viena nelaime – lai kā centos, biskvīts nesanāca tik perfekts, kādam tam jābūt ideālā tortē. Tieši tolaik «Ievas Virtuvē» kāda saimniece dalījās pieredzē par to, kas un kā darāms, lai sanāktu labs biskvīts. Pamēģināju. Sanāca!

PĒTERBURGĀ. Dace (no kreisās) kopā ar pasniedzēju Ludmilu kūku gatavošanas meistarklasē. Foto no personiskā arhīva


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru