Sāk jau smaržot piparkūkas

- 6.Novembris, 2014
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Siltās dienas ne viens vien valmierietis sāk, vispirms aizstaigājot līdz tirgum. Bet Andri satiku, jau mājās nākot. Nopircis tomātus, gan par 2 eiro kilogramā, gan par 1,50. Tikpat svaigus kā vasarā. Jau 20 gadus uz tirgu kā rīta krosā dodoties. Pārdevēji tur zināmi, varot orientēties, ko katrs piedāvājis jau vakar un nav pārdevis, kam no svešuma vesta, kam vietējā prece.

Tirgū viena no šo svaigo tomātu piedāvātājām ir Zeltīte. Tie pašu siltumnīcā audzēti, bet novākti pazaļi un nu verandā tumsā un vēsumā  lēnām gatavojoties. Vasaras miltainuma gan vairs neesot, bet cilvēki, kas nākuši rudenī, joprojām pērkot un sakot, ka garšīgāki nekā veikalā no siltām zemēm vestie. Piedāvājumā arī redīsi, loki, dilles un citi svaigumi. Mamma Sarmīte gādājot, lai vedamā uz tirgu neaptrūkst, siltumnīcā, kas nu jākurina, viss tiekot piesēts vai piestādīts klāt. Dilles sējot vai katru nedēļu. Cerams, ka svaigos zaļumus (no siltumnīcas —  pa tiešo uz tirgu)  varēšot piedāvāt līdz Ziemassvētkiem, pērn pat Jaungadu ar svaigu diļļu buntītēm sagaidījuši. Par 2 eiro kilogramā ir arī kraukšķīgi un kā vasarā svaigi gurķīši. Maziņi gan, jo gurķiem ar kurināto siltumu vien nepietiekot, vajagot arī saulīti, bet tā reti nu uzspīd. Tomēr gurķi siltumnīcā vēl pat ziedot. Bet uz tirgus galda arī Sarmītes  marinēto gurķu burciņas, kurām ar roku uzrakstīts, kas katrā salikts. Receptes gan Zeltītes mamma turot par  firmas noslēpumu. Tāds esot arī viņas gatavotajiem mārrutkiem.

KAD GARDUMI VISAPKĀRT. To gan nepajautāju, vai Tamāra var noturēties, no katra kaut gabaliņu pati  nenogaršojusi.

Ārijas Romanovskas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru