Par "pavilkšanos" labā nozīmē
Tā sanācis, ka šovasar, klātienē piedaloties vai arī vācot informāciju publikācijai par kāda mūspuses pasākuma norisi, ne reizi vien esmu nobrīnījusies par cilvēku atsaucību dažkārt pat visai trakai idejai. Kāds kaut ko neparastu izdomā, palaiž domu kosmosā, un, rau, tūlīt pat arī uzrodas pulks atbalstītāju, līdzīgi domājošo, darboties gatavo, un iecere ar panākumiem strādā.
Manuprāt, spilgts piemērs tam ir nesen notikušās Mājas kafejnīcu dienas, kas, ideju pārņemot no Igaunijas, nu jau trešo gadu notika Latvijā un pirmo reizi arī Valmierā. Idejas būtība ir – atverot sava pagalma vārtus un ceļot galdā pašu gatavotus ēdienus, pie reizes arī stāstot to īpašo dzimtas stāstu, ikvienam ir dota iespēja būt viesmīlim un gastronomiskā tūrisma līdzdalībniekam. Var tikai apbrīnot cilvēkus, kas uz to labprātīgi parakstījās. Nepieciešama liela drosme, laiks, finansiālie ieguldījumi, kā arī krietna deva pašpārliecinātības, lai savā sētā uzņemtu, ēdinātu un arī izklaidētu simtiem svešu cilvēku. Arī cilvēkmīlestība vajadzīga. Sanāca! Un kā vēl! Pieminēšanas vērta ir arī šo uzņēmīgo cilvēku pavilkšanās vārda labākajā nozīmē, speciāli šim pasākumam izveidojot savas nelielās kulināro brīnumu kopienas radu un kaimiņu starpā. Tā teikt, ja ar savējiem var iet kaut vai izlūkos, tad arī Mājas restorāna idejas īstenošana kopīgiem spēkiem tāds patīkams vasaras piedzīvojums vien ir!
Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv