Paipalu olas cilvēki lieto savas veselības dēļ

- 20.Aprīlis, 2021
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Beverīnas novada Trikātā DAI­NA RUSMANE kopā ar vīru JĀNI DUNNIKI izveidojuši savu saimniecību. Ilgu laiku atpakaļ abi sadejojušies kādā ballē Alojā, nu viņi audzē kartupeļus, avenes, vistas un paipalas. Lielākā darba nasta guļas uz Jāņa pleciem, kamēr Daina ir darbā.

Sašķobījās veselība

Jānis atceras, ka viss sācies ar desmit paipalām, kas vēl nedēja, un sākumā viņi tās turējuši virtuvē. Toreiz viņš tās nopircis Cēsīs. Pašrocīgi uztaisījis būri. Piecas olas pašam un piecas sievai. Galvenais pamudinājums sākt audzēt paipalas bija Jāņa veselības stāvoklis. Viņš ilgstoši strādāja par tālbraucēju. Apmeklējot ārstu, viņam tika izrakstītas zāles un dažādi uztura bagātinātāji, tostarp tādi, kas satur Omega-3 un Omega-6. Kamēr sieva veikalā, Jānis aiz garlaicības piegāja pie olu plauktu, kur ieraudzīja paipalu olu kastīti. Arī iepriekš viņš bija lasījis par to vērtību, bet tobrīd atskārta, ka sev vajadzīgās vielas var uzņemt dabīgākā veidā, nevis ar tabletēm. «Nodzēru zāles, kas bija izrakstītas, un ar to viss izbeidzās, no tiem laikiem ceļš uz Rīgu ir beidzies,» saka Jānis, kas ikdienā regulāri lieto paipalu olas. Tās ir viņa veselības pamatā.

INKUBATORS UN PERINĀTAVA. Jānis Dunnike stāsta, ka to izdevies iegādāties ar projekta atbalstu. E. Kristiņas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
sandris grasis - 20.Aprīlis, 2021 - 16:05

Manam brālēnam arī bija apmēram 10 paipalas un viņš to olas regulāri lietoja uzturā. Cukurslimību jau tās protams neārstē un citu iemeslu dēļ brālēns ir jau miris. Bet uzturvērtība tām ir ļoti augsta jo ,,bmv,,=baktērijas tās apkaro, mikrobus iznīcina un vīrusus žņaudz. Tā lūk neticīgie Jums ir par ko domāt tās olas ieraugot veikalā. 90.tajos Dānijas karalienei tās tika pasniegtas ceptas ,,paipalas,, un vēl pildīta paprika... Es Rundāles pilī klāt nebiju alus man gar vaigiem netecēja bet gan tika mutē.

Pievienot komentāru