Muļķība uz dārga pjedestāla

- 22.Oktobris, 2024
Viedokļi
Laikrakstā

Teic, ka muļķībai nav robežu. To, ka tai ir lielas iespējas plesties ne vien plašumā, bet arī augšup un pārvarēt, ja nu ne gluži Zemes pievilkšanas spēku, tad saprātīgas domāšanas robežas gan, apliecina pie Ādažu militārās bāzes nesen uzslietā «Militarizētās tēlniecības kompozīcija».

Te šomēnes uz betona postamenta pacelts jau 2017. gadā par aptuveni 1800 eiro no Lielbritānijas nopirkts bruņutrans­portiera «Gate guardian» (vārtu sargs) vraks. 

Muļķība sākas ar to, ka kāds šo vraku sadomāja pacelt NBS Mehanizētās kājnieku brigādes simbola statusā, par to samaksājot vismaz 183000 eiro. 

Pieredzējusī arhitekte Zaiga Gaile šo objektu vērtē «kā muļķīgu» un jautā, kādēļ šāds piemineklis vispār vajadzīgs? Vai lai biedētu?


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
milicis - 22.Oktobris, 2024 - 12:34

Zīmīgi, ka visi pirms Sprūda bijušie aizsardzības ministri no saistības ar "ģeniālo monumentu" kratās vaļā gluži kā no spitālības. Protams, tiek meklēti un gan jau tiks atrasti zemāku činu pārmijnieki, kuriem varbūt kāds ar pirkstu pakratīs. Jo Aizsardzības ministrijā nav vērts satraukties par nieka "sen nosprāgušam vārtu sargam" notrallinātiem 180 tūkstošiem, cik aizsardzībai paprasīs, tik taču arī no mūsu visu kopējās naudas tiks iedots. Kāda tur "caurspīdība", vajag un viss!

veerotaajs - 22.Oktobris, 2024 - 14:48

Cik skaisti būtu jau kaut ko tādu noliktu pie Kaugurmuižas vārtiem. Visi uzreiz saprastu, ka jebkurā armijā apaļu kantē un kantainu vēļ. Butu supur izglītojošs vides objekts pilsētas pievārtē.

Pievienot komentāru