Ruiču muitnīca – īsta «pērle» mežu vidū

- 11.Oktobris, 2024
Mājā un sētā
Laikrakstā

Turpinām iepazīstināt ar pērnā gada akcijas «Tavs ieguldījums ainavā» apbalvotajiem. Kategorijā «Novada simboliskās vietas – kultūras mantojums» atzinību par vēsturiskās Ruiču muitnīcas saglabāšanu un tās tālāku kopšanu Ramatas pagastā saņēma ILONA MILEIKA ar ģimeni.

Šis nebūt nav pirmais darbīgās ģimenes paveiktā novērtējums, sagaidot Latvijas simtgadi, viņi tika godināti ar Ramatas pagasta sakoptākās privātmājas titulu.

Latvijas karogs mastā – goda lieta

Kad ieradāmies uz Latvijas – Igaunijas robežas, pie muitnīcas augstu karoga mastā lepni plīvoja Latvijas karogs. Bija darbdiena, bet mums pretī nāca un viesmīlīgi plašajā pagalmā aicināja Ilona Mileika un viņas dēls Edgars Šūpols. Abi todien savus darbus Rīgā bija atlikuši un ieplānojuši laiku intervijai. Vien tētim Mārtiņam algotais darbs to liedza. Rīdzinieku trijotne ir Ruiču muitnīcas saimnieki jau gandrīz desmit gadu. Ilona atcerējās: «Jau labu laiku šis īpašums bija izlikts pārdošanā, taču pircējs kā neradās, tā neradās. Bija 2016. gada 23. jūnijs, kad, braucot svinēt Līgo svētkus pie vīra vecākiem, nolēmām izlaist līkumu un apskatīt šo vēsturisko vietu.

RUIČU MUITNĪCA. 2024. gada 23. septembrī. Ārijas Romanovskas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru