Jūrai ir piedots

- 27.Septembris, 2024
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Pagājuši 30 gadi, kopš vētrā Baltijas jūrā nogrima prāmis «Estonia».

28. septembri valmierietis INTS KĻAVIŅŠ ik gadu svin kā savu otro dzimšanas dienu. Viņš nodzīvojis šos trīs gadu desmitus kā dzīvi palikušais un  izglābtais šīs traģēdijas aculiecinieks. 

Viņš ir viens no retajiem kas izdzīvoja. Ints saka – apstākļi bijuši ekstrēmi, lai izglābtos, un arī glābējiem, lai glābtu. Neviens šādai traģēdijai nebija gatavs, un, domājams, retais zināja, kā tajās minūtēs rīkoties. Katrā ziņā pasažieri nezināja, izglābās vien daži. No rīta glābšanas kuģos, helikopteros varēja satikt pārsvarā apkalpes cilvēkus. Ints jau vairākās sarunās teicis, ka izglābās tie, kas rīkojās, bija jauni, fiziski spēcīgi, kas nepadevās bezizejai. Un izdzīvoja tie, kam tas bija lemts, kam Dievs deva iespēju tālāk dzīvot.

«VARONĪBA toreiz izpaudās kā atbalsts, palīdzēšana otram arī ekstremālos apstākļos. Arī ikdienā mums nevajag meklēt Laimes lāci, mēs varam varoņi būt it kā sīkumos – uzklausot, palīdzot, atbalstot,» tā Ints Kļaviņš. Bilde tapusi pirms dažām dienām, kad Ints kārtējo reizi mērojis ceļu pāri Baltijas jūrai. Foto no personiskā arhīva


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru