Pasaules malas satiekas Valmieras novadā

- 18.Septembris, 2024
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Divas nedēļas jaunieši no  Higašikavas Japānā ciemojas Valmieras novadā, iepazīst latviešu valodu, tradīcijas un satiek jaunus draugus.

Pagājušajā nedēļā Japānas jaunieši kārtējo reizi ciemojās sadraudzības pilsētā Rūjienā un īpaši priecājās par tikšanos ar vienaudžiem Rūjienas vidusskolā. Sadraudzības pilsētas gadu gaitā ir domājušas par to, kā tieši jaunajai paaudzei ļaut izjust tik atšķirīgo pasauli, tās piedāvātās iespējas. Ir notikuši apmaiņas braucieni, jaunieši dzīvojuši pie vienaudžiem ģimenēs un centušies saprast kultūru, valodu, iepazīt abu valstu vēsturi, priecāties par atšķirīgo dabā un tradīcijās. 

Šajā ciemošanās reizē japāņi piedalījās mūsu mācību stundās, ārpusstundu nodarbībās, kopā ar vienaudžiem spēlēja futbolu, apskatīja Rūjienu un tās apkārtni, protams, paciemojās arī saldējuma ražotnē un nobaudīja gardo Rūjienas saldējumu.

PRIECĪGI par dienām, kas pavadītas Japānas jauniešiem svešā, bet tik draudzīgā zemē. Jaunieši daudz fotografējās – gan Rīgā pie Brīvības pieminekļa, gan Rūjienas saldējuma ražotnē un arī sadraudzības pilsētas centrā. Foto no Rūjienas vidusskolas arhīva


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru