Arī mūspusē ražas vākšana — pilnā sparā

- 3.Augusts, 2018
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Vai pa visiem autoceļiem Valmieras un Matīšu virzienā pašlaik aktīvi ripo jaudīgi spēkrati ar varenām jaunās ražas kravām. Laukos — tīrumi aiz kombainiem kūp.

Vidzemes un Latgales graudu audzētāju LPKS «VAKS» agronome, komercdirektore ZINTA JANSONE līdz 2. augustam iespēto jaunās ražas novākšanā vērtē šādi:

«Viss iet kā pa sviestu! Lai arī kopumā ražas mūsu biedru laukos ir mazākas nekā pērn, toties novākšanas apstākļi ir krietni labāki nekā aizvadītajā sezonā, kad izmaksas ievērojami sadārdzināja vairākkārtējā pārlieku mitro graudu kaltēšana. Šoreiz tas atkrīt. Paralēli ražas vākšanai jāsāk jau domāt arī par jauno ziemāju sēju, tai gan lielā sausuma dēļ pašlaik nav tik labvēlīgi apstākļi.

Vidzemē pašlaik intensīvi kuļ ziemājus: rapsi un rudzus. Toties Latgalē un Madonas pusē, kur arī strādā mūsu kooperācijas biedri, ziemāju šoreiz ir ievērojami mazāk, jo pērnās sezonas lietavu dēļ tos fiziski nevarēja iesēt. Tad nu latgalieši un madonieši tagad vairāk cer uz vasarājiem. Kopumā «VAKS» laukos darāmā vēl ir pietiekami, jo pašlaik ražas novākšanā paveiktais sastāda vien 30% no tā, kas abos reģionos šajā sezonā paveicams. Lai viss izdodas!»

TRITIKĀLĒ. Tās kulšanu Brenguļu pagasta z/s «Jaunozoli» saimnieks Ilmārs Immurs atkal uzticējis pieredzējušajam kombainierim Andrejam Šalnam, bet nu jau sesto sezonu ražas vākšanā ir pavisam citi apgriezieni, jo to dara ar saimniecības modernizācijas ieguvumu: John Deere kombainu. Alekseja Koziņeca foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru