Vidusskolēniem bezmaksas tiesības

- 17.Aprīlis, 2018
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Autoskola «Edis» pavasaros tradicionāli organizē mācības Mazsalacā. Iespēju iegūt B kategorijas autovadītāja apliecību izmanto vidusskolēni.

Simona, Sabīne, Diāna un vēl vairāki Mazsalacas vidusskolas 11. klases skolēni izmanto iespēju un aprīlī sākuši mācīties satiksmes noteikumus pieredzējuša instruktora un teorijas pasniedzēja vadībā, lai maijā kārtotu skolas eksāmenu, tad valsts eksāmenu un apgūtu praktiskās auto braukšanas prasmes. Vasarā skolēni jau varētu būt ar vienu vērtīgu un izglītību apliecinošu dokumentu kabatā.

«Liesmas» uzrunātās meitenes visas kā viena teica, ka ļoti novērtē pašvaldības nodrošināto iespēju mācīties auto kursos bez maksas.

«Ja par visu būtu jāmaksā vecākiem, tas tiešām būtu dārgi,» sacīja Simona un neliedzās, ka daudziem jauniešiem B kategorijas autovadītāja apliecība, kas iegūta nemaksājot, ir viens no papildu stimuliem, kas liek priecāties par mācību iespējām, kādas piedāvā Mazsalacas vidusskola.

Autoskolas «Edis» ceļu satiksmes noteikumu un satiksmes drošības pasniedzējs Indulis Ceriņš stāstīja, ka līdzīgi kā grupas Mazsalacā tās tiek organizētas arī Rūjienā.

«Domāju, ka audzēkņiem ir izdevīgi, jo līdz pat skolas eksāmenam 11 mācību nodarbības notiks uz vietas viņu dzīvesvietā. Nevis audzēkņi brauc uz Valmieru, bet pasniedzējs atbrauc pie viņiem,» stāstīja Indulis, atgādinot, ka mācības notiek divreiz nedēļā, pie audzēkņiem brauc arī mediķi, lai nolasītu pirmās neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanas kursu, kas jāzina katram topošajam ceļu satiksmes dalībniekam.

JĀMĀCĀS ir diezgan daudz un nopietni, lai nokārtotu eksāmenus un iegūtu autovadītāja apliecību. «Edis» pārstāvis Indulis Ceriņš rāda, kādas mācību grāmatas vislabāk izmantot. Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru