Mājražošana — ģimenes uzņēmums ar darāmo visiem

- 30.Janvāris, 2018
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Kad Ziemassvētku tirdziņš notika Rūjienas kultūras nama foajē un lielajā zālē, patīkami tur pārsteidza ne tikai vietējo uzņēmēju, amatnieku un mājražotāju preču daudzveidība, bet arī zāles malā iekārtotās improvizētās kafejnīcas piedāvājums, kurā netrūka ne tikko ceptu pīrāgu, ne smalkmaizīšu un kūciņu, bija pat varena mājas torte un piedevām vēl izcila kafija no automāta. To visu, kā arī dažādu ogu sukāžu un ārstniecisko tēju izlases glītos fasējumos piedāvāja Jeru pagasta Endzeles mājražotājas ANITAS BIRKAVAS ģimenes uzņēmums.

Dokumenti kārtībā!

Zinot, ka dabas zāļu tēju un dažādu ogu sukāžu ražošanas, fasēšanas un realizācijas darbietilpīgajā procesā Anitai palīdz ne tikai meita Ilva, bet atbalstu sniedz arī vīrs Aivars un Ilvas dzīvesdraugs Artūrs, vēlējāmies redzēt, kur un kā ir iekārtota nelielā ražotne. Esam norunājuši tikties Endzeles centrā — daudzdzīvokļu mājā «Kalnāres». Tur smaržo pēc pīrāgiem un galdā goda vietā — Ilvas cepta torte. Mājīgajā, plašajā un mūsdienīgi izremontētajā dzīvoklī viena no istabām atvēlēta — mājražošanai. Ilva, paverot tās durvis, saka:

«Te uzaugu es ar abiem brāļiem. Te pagāja mūsu bērnība un skolas gadi. Kad nu tagad esam katrs savā dzīvē, mūsu istaba atbilstoši pārtikas ražošanas prasībām un PVD speciālistu ieteikumiem ir pārvērsta par mājražošanas darbnīcu. Ja dzirdu, ka šīs prasības mazajiem ražotājiem ir neizpildāmas, tad saku, ka tā nav patiesība. Pateicoties PVD Ziemeļvidzemes pārvaldes speciālistu pretimnākšanai, padomiem un arī regulārām pārbaudēm, esam šo nelielo uzņēmējdarbību sakārtojuši tā, ka jau trešo gadu droši varam pārtikas produktus ražot un savu produkciju realizēt tirdziņos, veikalos, kā arī izbraukuma tirdzniecībā pasākumos. Smejam, ka mēs tikpat kā Mirttante no filmas «Limuzīns Jāņu nakts krāsā» nu varam teikt: «Man dokumenti kārtībā!»

MĀJRAŽOTĀJAS. Anita (no kreisās) un Ilva «Kalnārēs». Galdā Ilvas kārtējais meistarstiķis — garda kūka, kuras pildījumā izmantots krēms no vārīta iebiezinātā piena un sviesta putojuma, garšu līdzsvaru kūkā papildinot ar skāņu brūkleņu ievārījumu. Izcili! Ārijas Romanovskas foto

Komentāri
Pievienot komentāru