Lietas atnes un paņem

- 25.Janvāris, 2018
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Valmierā Stacijas ielas 26. nama pirmais stāvs jau labu laiku ir vieta, kur atbalstu un palīdzību saņem daudzi valmierieši. Pusgadu šajā ēkā darbojas arī pārtikas paku izdales punkts un apģērbu apmaiņas istaba.

Pirms gandrīz pusgada par apģērbu apmaiņas istabas darbību sāka gādāt Latvijas Sarkanais Krusts. Brīvprātīgie rūpīgi reģistrē apģērba un mantu daudzumu, kuru ziedotāji atnes un atstāj apmaiņas istabā. Dažos mēnešos, rēķinot kilogramos, ziedotas apģērbu tonnas un reģistrēts, ka apģērbu maiņas istabā palīdzību saņēmuši vairāk nekā pusotrs tūkstotis cilvēku.

«Pašlaik daudzi meklē silto apģērbu, ziemas jakas. Dažādība vienmēr vajadzīga, bet tā arī ir, jo cilvēki ļoti atsaucīgi ziedo apģērbu, apavus. Istabā ir savs stūris bērnu, pusaudžu apģērbam, ir vīriešiem domātais gals un mala pilna ar sieviešu apģērbu, apaviem,» sacīja LSK Valmieras nodaļas brīvprātīgā Sarmīte Līsmane, bet, vaicāta, vai ir lietas, kas tiek lūgtas, bet kādreiz pietrūkst, teica, ka pieprasīti ir dažādi trauki un gultas veļa.

Vai kaut acu priekšā izdevies izveidot simbolisku tā cilvēka portretu, kas biežāk meklē palīdzību? Nevalstiskajā organizācijā strādājošās brīvprātīgās spriež: noteikti nedrīkst definēt, ka palīdzību meklētu tikai cilvēki, kas paši savu dzīvi palaiduši pa vējam, cieš no atkarībām un nestrādā algotu darbu.

ZIEDOT var apģērbu, apavus, sadzīves lietas, arī mēbeles. Latvijas Sarkanā Krusta brīvprātīgie darbojas, lai atbalstītu līdzcilvēkus. Vakar apģērbu apmaiņas istabā satikās Zenta (no kreisās), kura ziedoja, un brīvprātīgā Lauma Daiga, kura ir priecīga, ka būs atkal jauns apģērbs, ko piedāvāt grūtībās nonākušajiem. Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru