Sveikti mazie novadnieki

- 12.Janvāris, 2018
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Aizvadītajā gadā Mazsalacas novadā dzimuši 26 bērniņi. Visi svinīgi uzņemti novadnieku saimē.

Mazsalacā ir tradīcija, jaunajam gadam sākoties, kopā aicināt ģimenes, kuras pērnajā gadā kļuvušas par vienu atvasi bagātākas.

«Vienmēr jauks un sirsnīgs pasākums, kura laikā bērniņš saņem dāvanā karotīti, kurā iegravēts viņa vārds un dzimšanas gads, bet vecākiem tiek ziedi un muzikāls sveiciens, kā arī iespēja ģimenei kopā fotografēties. Tad bildēs varam saskatīt gan bērniņus, kuri jau teju gatavi spert pirmos solīšus, kuri dzimuši aizvadītā gada sākumā, gan pavisam mazos gada nogales bēbīšus,» sacīja Mazsalacas novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītājas p.i. Anita Brokāne.

Pērn Mazsalacas novadā piedzimuši 26 bērniņi — 15 meitenes un 11 zēni, tas ir par četriem mazuļiem mazāk nekā 2016. gadā. Demogrāfiskā līkne līdzīgi kā citviet Latvijā ir ar negatīvu tendenci, tomēr novadā pozitīvi vērtē kādu citu iezīmi, proti, pērn bijušas vairākas ģimenes, kas izšķīrušās par labu otrajam, arī trešajam bērnam.

ĪPAŠU DĀVANU mazajai Gerdai pasniedz Mazsalacas novada pašvaldības pārstāvji Anita Brokāne un Ritvars Sirmais. Foto no pašvaldības arhīva


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru