Iespēja apgūt mediķa profesiju

- 16.Jūnijs, 2017
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Rīgas Stradiņa universitātes Sarkanā Krusta medicīnas koledža (SKMK) sadarbībā ar Vidzemes slimnīcu izsludina audzēkņu uzņemšanu māszinību programmā un aicina apgūt arī māsas palīga profesiju.

«Tā ir iespēja mācīties tuvāk dzīvesvietai. Mēs jūtam, ka skolu beidzējiem ir par šīm studijām interese. Protams, arī Vidzemes slimnīcā pietrūkst profesionālu darba roku, un tā ir iespēja pašiem savā vidē izaudzināt jaunos kadrus. Nodaļu galvenās māsas redz praktikantu varēšanu, interesi, un pēc studijām jaunajiem speciālistiem ir iespēja dabūt pastāvīgu darbu,» informatīvās dienas laikā, kad ikviens varēja interesēties par medicīnas māsu, māsu palīgu darba ikdienu, sacīja slimnīcas galvenā māsa Antra Kupriša, aicinot iespēju izmantot ne tikai Valmieras jaunietes, bet arī meitenes un varbūt kādu puisi, kam interesē mediķa darbs, arī no kaimiņrajoniem.

Programmā «Māszinības» tiek piedāvāts 3 gados iegūt 1. līmeņa profesionālo augstāko izglītību un diplomu, kas ļauj pēc studiju beigšanas strādāt par māsu.

Studiju prakse un studiju kursu praktiskās nodarbības iespēju robežās tiks organizētas uz vietas Vidzemes slimnīcā Valmierā. Tas palīdzēs abpusēji iepazīties — audzēkņi nonāks reālā slimnīcas vidē, iespējams, savā pirmajā darba vietā, savukārt nodaļu personāls no pirmajām prakses dienām sadarbosies ar, iespējams, topošajiem kolēģiem.

JAUNAS, ZINOŠAS MEDMĀSAS ir vajadzīgas teju katrā Vidzemes slimnīcas nodaļā. Aprūpes komandā vajadzīgi arī māsu palīgi. Foto no arhīva


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru