Jaunieši kārto un spodrina

- 9.Jūnijs, 2017
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Pašlaik Vidzemes slimnīcā strādā deviņi jaunieši no dažādām Valmieras mācību iestādēm, bet šovasar skolēnu vasaras nodarbinātības programmā iesaistījušās 27 Valmieras pilsētas pašvaldības iestādes vai uzņēmumi, piedāvājot 423 vakances.

Tas nozīmē, ka daudziem pusaudžiem un jauniešiem būs iespēja vadīt darbīgu vasaru, gūstot ienākumus par padarīto. Jauniešu nodarbinātība tiek organizēta četros periodos, un pirmajā grupā iesaistītie, kas strādās līdz Jāņiem, jau sākuši darbu.

«Jaunieši tīra telpas, uzkopj apkārtni, līdzdarbojas slimnīcas arhīvā, sakārtojot dokumentus,» sacīja Vidzemes slimnīcas pārstāve Benita Brila, uzsverot, ka jaunieši vakar redzēti rosāmies gan slimnīcas plašajos gaiteņos, gan kopā ar sētnieku uzkopjot teritoriju.

Jaunieši visaugstāk vērtē iespēju gūt darba pieredzi un nopelnīt.

«Dažas dienas jau esam strādājušas slimnīcas arhīvā, ir interesanti,» sacīja Endžija un Dana, piebilstot, ka ir pat gandarītas, ka atradušas darba vietu slimnīcā, jo meitenes atzīstas, ka «uzkopt apkārtni un ravēt tā nepatiktu».

CEĻĀ UZ DARBU ceturtdienas rītā bija Endžija (no kreisās) un Dana. Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas skolnieces bija priecīgas, ka pāris nedēļas varēs cītīgi strādāt slimnīcas arhīvā, sarindojot pacientu slimību vēstures vajadzīgajā secībā. Benitas Brilas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru