Muzeja naktis, muzeja dienas

- 6.Jūnijs, 2017
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Lai arī kopš Muzeju nakts aizritējušas jau vairākas nedēļas, Naukšēnu Cilvēkmuzeja darbiniecei DIĀNAI GLUŠONOKAI tā vēl spilgtā atmiņā: «Tā kā pērn mums palīdzēja Vidzemes Augstskolas studenti, šogad, lai apmeklētājiem būtu interesantāk, izvēlējāmies aicināt palīgos profesionāļus, taču kā allaž atsaucīgas bija arī Naukšēnu kultūras darbinieces. Muzeju naktī darbojās trīs radošās darbnīcas, kurās izgatavojām lupatu lellītes, darinājām dekoratīvās aprocītes jeb draudzības jostiņas un bijušās naukšēnietes Ivetas Luntēnas vadītajā flaberdarbnīcā  bērni no kartupeļu cietes, PVA līmes un krāsām pagatavoja elastīgu bumbuli, kuru varēja spaidīt, veidojot dažādas figūras. Lēcām klasītes, kurās arī tēvi labprāt piedalījās, un vēl spēlējām bumbu spēli ar 10 dažādas grūtības pakāpes uzdevumiem.

Tomēr vispopulārākā bija Naukšēnu servisa puišu kalēju darbnīca, kurā no savas monētas vai meistaru sagatavotā materiāla katrs varēja izkalt savu laimes pogu.

Muzejā izveidota jauna informatīvā siena par Naukšēnu doktorātu, savukārt bijušie ārsti un medmāsiņas atnesa dažādas lietas no seniem laikiem — asinsspiediena mērītāju, klaušināmo aparātu, ausu skalojamo šprici, baltos virsvalkus, ko varēja izmantot fotosesijā un tikt pie gatavām A4 formāta bildēm. Vēl uzstājās Naukšēnu novada vidusskolas 5. klase, kura rādīja 20 minūšu triku programmu, bet tautas mūzikas koncertu sniedza bijusī naukšēniete Ieva Tentere, tagad Bērziņa, iesaistot priekšnesumā arī klausītājus, kam tika izdalīti dziesmu vārdi.

TŪLĪT URBŠU! — brīdina jaunā zobārste.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru