Sarkanā Krusta vēsture izstādē

- 12.Maijs, 2017
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Valmieras muzeja Izstāžu namā apskatāma izstāde, kas veidota, atskatoties uz organizācijas 95 darba gadiem.

Izstāde ir ceļojoša, un savu ceļu pie interesentiem tā sākusi pirms teju četriem gadiem, kad Latvijas Sarkanais Krusts (LSK) atskatījies uz 95 gadu laikā paveikto. Pa šo laiku interesantie vēstures materiāli pabijuši daudzās Latvijas pilsētās un novados, bet tagad aplūkojami Valmierā, un izstādē daudz var uzzināt arī par LSK kustību mūsu pusē, kas aizsākusies tūlīt pēc I pasaules kara.

«Esam sanākuši kopā mūsu svētkos, varam dalīties atmiņās, jo te katram ir ko saskatīt, ko atcerēties. Gribu teikt lielu paldies SK veterāniem, kuri savulaik ir darbojušies Valmieras komitejā. Viņi vēl šodien ar mums var padalīties savā pieredzē,» sacīja LSK Vidzemes komitejas priekšsēdētāja Sandra Našeniece un papildināja, ka kvalitatīvā ekspozīcija tapusi LSK sadarbībā ar Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeju. Izstādē apskatāmi vairāki informatīvi materiāli — priekšmeti, plakāti, fotogrāfijas, apliecības. Tāpat izstāde aicina paraudzīties uz mūsdienu sabiedrību no humānisma skatupunkta.

Daudz vēstures liecību aplūkojamas trešdien atklātajā izstādē. Tās atklāšanā piedalījās daudzi interesenti, un klātesošos uzrunāja arī LSK ģenerālsekretārs Uldis Līkops (no kreisās). Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru