Skaists tilts pāri Ramatai

- 11.Maijs, 2017
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Skaņaiskalns, laivošana Salacā, dabas izzināšana, izstaigājot Dauģēnu taku, varētu interesēt ne vien pašmāju, bet arī ārvalstu tūristus.

Par to pārliecināts Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) vecākais referents īpašumu apsaimniekošanas jomā Gintārs Rubenis, tāpēc pirms trim gadiem mērķtiecīgi atjaunota Dauģēnu taka, bet šajā pavasarī uzbūvēts jauns tilts pāri Ramatai pie «Puņmutēm», kur ūdenstūristi ierasti piestāj krastā un izmanto iekopto atpūtas vietu vakariņošanai, nakšņošanai.

«Dauģēnu taka ir foršs dabas objekts, kuru izstaigājot īpašā veidā ir iespējams iepazīt Latvijas dabu. Takā ir smilšakmens atsegumi, alas, citas dabas vērtības, saklausāma putnu dažādība. To visu var novērtēt 9 kilometru garā pastaigā. Kad taku atjaunojām, tiltiņš pāri Ramatai vēl labi turējās, bet pirmspērnajā pavasarī tas tika nopostīts palu laikā, un vajadzēja domāt, kā infrastruktūru sakārtot,» tā Gintārs.

DABAS MĪĻOTĀJI jau apgalvo, ka tik skaista tilta pār upi, sākot pārgājienu dabā, citviet Latvijā nav, un mudina tūristus uz «Puņmutēm». Pašvaldības foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru