Valtenberģu muižu skatīs daudzi

- 11.Maijs, 2017
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Akcijas «Apceļosim Latvijas pilis un muižas» laikā iespējama viesošanās 69 dažādos objektos, lai iepazītu to saimnieciskās un radošās dzīves lomu, kā arī nozīmi valstiskuma veidošanā.

Valtenberģu muiža ir apskatāmo Latvijas muižu sarakstā, un līdz pat vēlam rudenim, visticamāk, daudzi tūristi vērs ēkas durvis, izstaigās seno parku un apmeklēs novada muzeju, kas jau pāris gadus darbojas vēsturiskajā ēkā.

Akcija, kurā katrs mudināts iepazīt dzimto zemi un tās kultūrvēsturisko mantojumu, izsludināta par godu Latvijas simtgadei.

Galvenie akcijas noteikumi paredz: lai kļūtu par akcijas dalībnieku, ir jāsaņem apceļotāja karte un jāsāk ceļot. Karti var lejupielādēt interneta vietnē pilis.lv un izdrukāt vai saņemt jebkurā pilī un muižā, kas piedalās akcijā. Apceļotāji, kuri būs viesojušies vismaz piecās no 69 pilīm un muižām, saņemot par to atzīmi savā kartē, piedalīsies piļu un muižu dāvāto balvu izlozē, bet aktīvākie 50 apceļotāji saņems ielūgumu uz balli Jaunpils pilī gada nogalē.

Plānojot brīvdienu maršrutu, apceļotāji aicināti iegādāties un izmantot tikko kā «Jāņa sētā» izdoto karti «Latvijas pilis un muižas», kurā īpaši izcelti akcijas dalībnieki, iekļauti objektu apraksti un pievienota arī apceļotāja karte.

Akcijā piedalās gan sevi pierādījušas un labi zināmas pilis un muižas, gan nesen durvis vērušas un vēl tik labi neiepazītas. Mūspusē ceļotājus gaida ne vien Valtenberģu muiža, bet arī Jērcēnmuiža, Kokmuižas komplekss, Naukšēnu muižas pils.

VALTENBERĢU MUIŽAS vēsturi pēta novada muzejnieki, cenšoties interesentiem pastāstīt daudz par dzimto Mazsalacu vēl kopš tiem laikiem, kad tā saucās Salisburga. Ceļotāji muzejā var apskatīt vēstures materiālus un izstaigāt muižas parku un apkārtni. Foto no europeana.eu


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru