Muzikanti piedalīsies Baltica 2018

- 11.Maijs, 2017
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Tautas mūzikas kopa «Sēļu muižas muzikanti» un Sēļu pagasta folkloras kopa Starptautiskā folkloras festivāla «Baltica 2018» skatē ieguvuši attiecīgi I un II pakāpi, un abi kolektīvi piedalīsies tradicionālajā festivālā, kas Latvijā notiks nākamvasar un Latvijas dzimšanas dienas zīmē.

«Abi kolektīvi ir ļoti jauni. Sēļu muzikantiem aiz muguras viens pilns darbības gads, bet folkloras kopa darbojas vien dažus mēnešus. Nav nemaz bijis tik daudz mēģinājumu, saspēlēšanās, bet rezultāti Cesvainē notikušajā skatē ir izcili. Liels paldies kolektīvu vadītājām Ivetai Dukaļskai un Ingunai Korņējevai par ieguldīto darbu, kā arī dalībniekiem un visiem atbalstītājiem,» sacīja Sēļu pagasta kultūras dzīves organizatore Ināra Blūma, atzīstot, ka skatē, kur izvērtēja folkloras kopu, etnogrāfisko ansambļu un citu ar tradicionālo kultūru saistītu izpildītāju māksliniecisko līmeni dalībai festivālā, tas bijis tiešām augsts, un tas nozīmē, ka arī pats  festivāls «Baltica» būs ļoti interesants un radošs.

SĒĻU MUIŽAS MUZIKANTI labprāt muzicē pilsētu laukumos, piedalās novadu svētkos, mudinot visus baudīt to mantojumu, ko atstājuši tautas muzikanti. Pašvaldības foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru