Meža skaņas ienāk skolā

- 26.Aprīlis, 2017
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Latvijā, kā zināms, no marta sākuma līdz maija beigām ar visdažādākajiem pasākumiem — mežu stādīšanu, sakopšanas talkām, putnu būrīšu izvietošanu un arī izzinošām lekcijām — turpinās tradicionālās Meža dienas, kuru devīze arī šogad ir: «Kopā nākotnes mežam». Savu ieguldījumu tajās sniedz arī LLKC Meža konsultāciju pakalpojumu centra (MKPC) reģionālās nodaļas visā valsts teritorijā. Centra Ziemeļvidzemes nodaļa sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldes un Valsts meža dienesta speciālistiem nesen Rubenes pamatskolā bija noorganizējusi interesantu pasākumu skolēniem «Putnu nozīme mežā».

MKPC Ziemeļvidzemes nodaļas vecākais mežsaimniecības konsultants Andris Vīrs par to saka: «Ja laika apstākļi bērniem neļauj iet uz mežu, izdarām tā, lai mežs ar savām neparastajām skaņām ienāk skolā. Informatīvi praktiskajā nodarbībā bērnus iepazīstinājām ar mūsu reģionā mītošajiem putniem, to dzīvesveidu un arī to, kā vislabāk veicināt putnu aizsardzību. Nav noslēpums, ka ikvienam putnam tāpat kā ikvienam dzīvniekam mežā ir sava noteikta vieta, loma un uzdevums. Ja kaut kas šajā kopējā dabas plānā pēkšņi iztrūkst, zaļā meža mašīna nekust, kā nepieciešams. Nodarbībā bērni ieklausījās putnu balsīs, viņiem arī tās konkursā bija jāatpazīst. Stārķa, dzeguzes, dzērves un gulbja dziesmu bija vieglāk noteikt, taču žubīti, zīlīti un strazdu dziedāšanā atšķirt, izrādās, nemaz nav tik viegli. Vajag vērību un pacietību, bet bez tās, kā zināms, labam dabas draugam mežā nav ko darīt. Nodarbība skolā uz to arī mudināja. Bērnu atsaucība priecēja!»

SPĒLE. Tajā košās krāsās — ainava, lauks, pļava, ūdens, koki, putni, to ligzdas un olas. Bērni saņēma uzdevumu: katrai putnu sugai atrast atbilstošo dzīvesvietu un arī ligzdu. Bija jāpadomā, kur kuru labāk likt, nesēdināsi taču stārķi ūdenī vai pīli pļavas vidū. Andra Vīra foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru