Cempi grib novadu skaļāk slavināt

- 30.Marts, 2017
Pilsētās un novados
Laikrakstā

«Kopš pirms 16 gadiem Līga Stebere mani jaunu un nepieredzējušu burtiski izgrūda skatītāju priekšā piedalīties pirmajā Vislatvijas vakaru vadītāju festivālā un ieteica skatuves vārdu Trīne, nu jau bieži uz šo vārdu atsaucos arī ikdienā», tā teic Ineta Vanaga, kuras ikdienas darbs arī jau gadiem ir ar bērniem pirmsskolas izglītības iestādē «Buratino» Valmierā.

Uzstāšanās prasmēs pieredze tik vien bijusi kā darbošanās ar bērniem, ar kuriem jau arī katru dienu vai teātris jāspēlē, jādomā, lai bērniem būtu interesanti. Līgai Steberei tieši tad uz «Buratino» nācis dēls Mārtiņš, un viņa Inetu uzaicinājusi piedalīties pasākumos bērniem. Iznākusi fantastiska iespēja mācīties Ziemassvētku vecīšu brigādē kopā ar Līgu Steberi, Andreju Kraukli, Zigrīdu Mūrnieci. Tad sākusi vadīt vakarus arī lielajiem. Pēc tam septiņus gadus kļuvusi par Vislatvijas vakaru vadītāju festivālu uzvarētāju. Tad teikusi, ka lauru pietiek, jāļauj izteikties arī jaunajiem. Tādēļ nu kopā ar Līgu jau četrus gadus iesaistās tikai festivāla vadīšanā. Pārdomu vērts esot, kādēļ jauno vakaru vadītāju kļūstot arvien mazāk. Nupat notikušajā pasākumā Valmiermuižā vairs piedalījušies tikai astoņi.

Šoreiz ar Inetu — Brenguļu Trīni — vairāk gan runājam par novadu, kur pasākumos viņas balss un klātbūtne ir arvien biežāka. Par vienu no viņas sirdsdarbiem kļuvis pasākums «Kaimiņu būšana», kurā katru gadu starp Jāņiem un Pēteriem Jāņa Jēkabsona izveidotajā skulptūru parkā kopā tiek aicināti visi beverīnieši. Rudenī Brenguļu Trīne bija labi sadzirdama arī novada sporta svētkos, gadu mijā vadīja Trikātā un Brenguļos Ziemassvētku pasākumus, arī «Dziedošās lakstīgalas» un «Cāli», tūdaļ būs Lieldienas zaķa lomā. Viņa teic: «Esmu klāt visur, kur vien mani novadā aicina. Te esmu gatava pasākumus arī bez maksas vadīt, lai tā būtu artava vietai, kurā man patīk dzīvot.»

BRENGUĻU TRĪNES UZRUNA. Šoreiz Zemnieku ballē. Santas Paegles foto

Komentāri
Pievienot komentāru