Gripas dēļ panika nesākas

- 20.Janvāris, 2017
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Latvijā izsludināts gripas epidēmijas periods, jo pēdējā nedēļā būtiski audzis ar gripu saslimušo pacientu skaits — Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā un Rīgā. Valmierieši pašlaik vairāk slimojot ar augšējo elpceļu vīrusiem.

Gripas vīruss izplatās ar sīkiem pilieniem, kas rodas, gripas slimniekam runājot, šķaudot vai klepojot, kā arī ar rokām un priekšmetiem, uz kuriem ir elpceļu izdalījumi. Tāpēc ārsti un farmaceiti šajā laikā cilvēkiem iesaka vēdināt telpas, mazgāt rokas, uzturēties svaigā gaisā, dzert vairāk, nekā ierasts, siltas tējas un stiprināt imunitāti vai nu ar bišu produktiem, vai dabas veltēm, vai izvēloties homeopātiskos preparātus.

Iedzīvotāji farmaceitu padomā ieklausoties, taču visai bieži tieši šajās dienās pircēji taujājot arī par gripas vakcīnu.

«Šodien pārdevām pēdējo vakcīnu. Zinu, ka pašlaik lieltirgotavās vairs nevar vakcīnas iepirkt. Cilvēki vēl var meklēt vakcīnas citās aptiekās, griezties ārstniecības iestādēs, doktorātos, kur varbūt tās vēl ir pieejamas,» sacīja «Mana aptieka» Pilsētas aptiekas vadītāja Maija Dzene un piebilda, ka iedzīvotāji pirms gripas sezonas sākuma vakcīnas pirkuši neaktīvi, bet tagad, kad izskanējis vārdu salikums gripas epidēmija, ir  lielāka interese un satraukums.

PRASĪT PADOMU farmaceitam izvēlas arvien vairāk iedzīvotāju. Pārgaujas aptiekas farmaceite Monta Leiboma iesaka klientiem, ko lietot profilaktiski, lai pasargātu sevi no saslimšanas. Jāņa Līgata foto

Komentāri
Pievienot komentāru