Pie Rubenes baznīcas taps baltais dārzs

- 22.Decembris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Rubenes baznīcas draudzei nākamais gads saistīsies ar lielām pārmaiņām. Iecerēti divi lieli projekti, no kuriem viens tiks īstenots, otrs, iespējams, aizsākts. Par gaidāmajiem un jau notiekošajiem darbiem stāsta draudzes mācītājs ARTIS EGLĪTIS:

— Dārzam, ko veidosim ar Lauku atbalsta dienesta atbalstu, jābūt gatavam līdz oktobrim, pie tā jau esam sākuši strādāt. Lai pastāstītu par šo ieceri un, iespējams, iesaistītu projekta īstenošanā, ir bijusi tikšanās ar vietējiem iedzīvotājiem, veidojam arī darba grupu. Atļaušos teikt, ka tas ir ļoti nozīmīgs projekts Rubenei, un ļoti ceru un ticu, ka mums visiem izdosies sastrādāties. Patiesībā mūsu virsuzdevums ir veicināt sadarbību. Tā ir arī mācīšanās baznīcai un novadam strādāt kopā.

Mūsu vēlēšanās ir, lai cilvēki iemantotu attieksmi pret šo teritoriju kā pret savējo. Dažkārt varbūt nostrādā stereotips vai vienkārši cilvēciskais faktors un ļaudis spriež — tās ir draudzes lietas, tās mūsu lietas. Bet šī Rubenes teritorija ar baznīcu te bijusi jau pirms ciemata rašanās un, esmu pārliecināts, pastāvēs arī tad, kad paaudzes mainīsies. Kādreiz te bijis Rubenes iesākums un garīgais centrs. Līdz šim tas tā kā nedaudz palicis maliņā, tāpēc atkal jāizceļ gaismā. Mums tagad ir iespēja visiem iesaistīties un kaut ko skaistu izveidot. Ar domu, lai cilvēkiem, kas brauks šai vietai garām, būtu vēlēšanās te piestāt un pavadīt laiku.

RUBENES BAZNĪCAS DĀRZA baltās krāsas idejas skice. Dāzā tiks stādīti augi, kas zied baltiem ziediem.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru