Ungurpils vēsture un valmierieši

- 20.Decembris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Kad «Liesmā» biju uzrakstījis par Ungurpilī jaunajā uzņēmēju darbības centrā — bibliotēkā «Sala» 9. novembrī notikušo Ungurpils Dzirnavezera peldošajām salām veltītas pastkartes, pastmarkas un aploksnes prezentācijas pasākumu, piezvanīja valmierietis Edvīns Ukass un interesējās, kur pie tādas pastkartes un markas varot tikt. Viņa dzimtas saknes esot Ungurpilī, un vēl skolas gados viņš tajā pusē daudzas vasaras pavadījis. Viņam esot daudz interesantu atmiņu, fotogrāfiju, kā arī interese par savas dzimtas turienes saknēm. Ieteicu Edvīnam, ka viņam būtu labi sazināties ar biedrības «Ungurpils ezera saimnieks» vadītāju Andreju Hansons. Tieši viņš jau ir  peldošajām salām veltītas pastmarkas, aploksnes un pastkartes izdošanas iecerētājs, kā arī interesējas par Ungurpils vēsturi.

Nu, kā informē Ungurpils bibliotēkas vadītāja Ieva Prauliņa, decembra sākumā «Salas» mājīgajās jaunajās telpās Andrejs Hansons tikcies ar Ukasiem. Kopā ar Edvīnu tur viesojusies arī māsa Sarma. Pie tējas tases raisījušies ļoti interesanti atmiņu stāsti. Valmieriešiem līdzi bijušas arī agrāko gadu fotogrāfijas. Ukasi atcerējušies gan par Ungurpils un tās skolas vēsturi, gan daudzajām kuplajām ģimenēm, kuru saknes un aizsākumi meklējami tieši šeit. Arī saimnieciskā darbība Ungurpilī un tās apkaimē tālajos gados bijusi daudzveidīga.

IECERU LOLOTĀJS. Andrejs Hansons, kurš pasaulē palaida Ungurpils peldošajām salām veltītu pastmarku un pastkartes, nu iecerējis apkopot arī «Ungurpils stāstus». Ārijas Romanovskas foto

Komentāri
Pievienot komentāru