Lielo izaicinājumu gads

- 13.Decembris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

7. decembrī Rīgas pils Ziemassvētku egli kopā ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un viņa kundzi Ivetu iededza pēc Valsts prezidenta aicinājuma no dažādiem Latvijas novadiem izvirzītas 20 daudzbērnu ģimenes. Uzaicināto vidū bija arī Kauguru pagasta zemnieku saimniecības «Vītoliņi» īpašnieku RUTKOVSKU ĢIMENE.

Par šo  kuplo, strādīgo un aktīvo četru bērnu ģimeni «Liesmā» rakstījām pirms gada, un nu jau visas atvasītes kļuvušas par gadu vecākas — Kārlim šajā gadu mijā būs 20, Egilam jau 17, jaunākajam brālītim Jēkabam tikko nosvinēti četri gadi, bet mazākā — Karolīna — sagaidīs savus otros Ziemassvētkus. Taču šis gads zīmīgs arī ar citiem  ģimenei svarīgiem notikumiem.

Mācās raudzīties plašāk

Vecākais Rutkovsku dēls Kārlis, pavasarī pabeidzis Viestura vidusskolu, veiksmīgi izgājis testēšanas laiku un 10. janvārī brauks uz Singapūru, kur mācīsies Latvijā laikam ne tik ierastu profesiju — apgūs industriālo mākslu un  dizainu.

«Viņš mums ir mākslinieks, pabeidzis Valmieras mākslas skolu, kur ieguvis tālākajai izglītībai noderīgus pamatus. Savu ceļu Kārlis izvēlējās jau pirms trim gadiem. Nu uzņemšanas vēstule ir atnākusi, Singapūras vīza piešķirta un cilvēkbērns uz gadu dosies projām. Iespēja tur ir divus gadus mācīties, bet lēmām, ka pēc gada skatīsimies, vai dēls Singapūrā paliks vēl uz gadu. Tas atkarīgs gan no tā, vai būs pagūts apgūt domāto, gan no tā, vai varēs izturēt mācību režīmu, jo tas tur viņiem ir ļoti stingrs. Pirmajā brīdī nesapratām, bet pamazām, vairāk palasot par šo mācību iespēju, pie šāda secinājuma nonācām. Jā, režīms šajā mācību un vienlaikus arī praktiskā darba nometnē ir ļoti saspringts,» pastāstīja ģimenes māmiņa Ieva.

Otrs Rutkovsku dēls Egils mācās Valmieras Valsts ģimnāzijas 11. klasē ar matemātikas novirzienu. Arī viņam šogad bijis liels izaicinājums — 1. septembri Egils sagaidījis nevis savas skolas solā, bet Beļģijā, jau piecos no rīta ceļoties, lai dotos uz jauno piensaimnieku skolu, kurā puisis nedēļu sabija, mācoties, kā dzīvnieki jāsagatavo govju šoviem.

PILĪ PIE PREZIDENTA. Rutkovsku ģimene no Beverīnas novada. Valsts kancelejas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru