Cietumā top Ziemassvētku rotājumi

- 9.Decembris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Ieslodzīto rokām darināti dekori rotā cietuma telpas un būs par iepriecinājumu valmieriešiem.

Vīri, kas sodu izcieš Valmieras cietumā, šajās dienās izgatavojuši desmitiem Adventes vainagu un citus dekorējumus, lai glīti noformētu dzīvojamos korpusus, cietuma mācību un darbnīcu kabinetus. Cietuma logos salīmētas sveces, sniegpārslas, bet uz palodzēm, galdiem izkārtoti Adventes vainagi.

Resocializācijas daļas priekšniece Tatjana Ļudvikova stāstīja, ka vīri, kuriem radošums nav svešs, labprāt piedalījušies Ziemassvētku rotu gatavošanā.

«Tas nenotiek pirmo gadu, tā ir tradīcija, ka svētku sajūtu plašajās ēkās sarūpē ieslodzītie paši. Adventes laikā notiek  tematiskas nodarbības. Kādudien notiek dekoru locīšana, izgriešana, krāsošana, citreiz tiek veidoti vainagi, kuros vieta sausajiem ziediem, čiekuriem,» sacīja Tatjana, uzverot, ka galvenais rezultāts ir pozitīvās emocijas.

Jāatgādina, ka Valmieras cietuma ieslodzītie pavasara pusē labprāt ar saviem darbiem piedalījās pilsētas mākslas dienā, un arī šajos Ziemassvētkos ir nodoms iepriecināt līdzcilvēkus pilsētā.

«Nezinu, vai visu līdz svētkiem izdosies paspēt, taču ieslodzītajiem ir mērķis izgatavot īpaši glītus dekorus, kurus dāvināt Valmieras SOS bērnu ciematam, lai katrai ciemata mājiņai būtu pa dāvanai, un vēl ir nodoms pārsteigt seniorus Valmieras pansionātā. Katru dienu ko jaunu un radošu izdomājam, lai šīs ieceres izdotos piepildīt,» sacīja Tatjana un neslēpa, ka aizejošais gads Valmieras cietumā ir bijis notikumiem bagāts.

SMALKS UN RADOŠS DARBS, kuru labprāt paveic ieslodzītie, sagaidot Ziemassvētkus un gadu miju. Valmieras cietuma foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru