Īpaša skola pusaudža vecumā

- 29.Novembris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Skola, kas darbojas Valmieras cietumā,  atzīmē 15 darbības gadus.

Skolas dzimšanas diena tika atzīmēta svinīgā atmosfērā, satiekoties skolas vadībai, skolotājiem, izglītojamajiem un viesiem.

«Skola aug, un par to ir liels gandarījums. Šajā vidē ir jāstrādā ar izglītojamajiem, kuru iepriekšējais zināšanu, pieredzes un izglītības līmenis ir ļoti atšķirīgs. Ir liels prieks par skolotāju kolektīvu, viņu radošumu, protot izmantot visus resursus, ko šī vide piedāvā, lai izglītojamos iesaistītu mācību un radošajā procesā. Šajās klasēs vairākus gadus varēja iegūt pamata izglītību, bet, noslēdzoties pērnajam mācību gadam, svinējām pirmo vidusskolas izlaidumu. Tas nozīmē, ka viss skolas kolektīvs var lepoties ar ļoti labu izglītības kvalitāti, kas pierādīta arī centralizētajos eksāmenos,» sacīja Valmieras 2. vidusskolas direktors Andrejs Gluhovs.

Jāpaskaidro, ka tā sauktajā cietuma skolā izglītības programmas realizē Valmieras 2. vidusskola. Cietumā darbojas tās struktūrvienības vakara (maiņu) vidusskolas klases.

Klasēs katru gadu mācās ap 90 izglītojamo. Šajā skolā  mācās pieaugušie. Izglītojamie ir vecumā no 18 līdz apmēram 40 gadiem. Ar viņiem ikdienā strādā 11 pedagogi, kuriem skolas dzimšanas dienā tika teikts paldies par katru ideju, labo domu, kas ļauj pilnveidot šīs skolas darbu. Skolas kolektīvā ir vairāki pedagogi, kuri šajā vietā strādā visus 15 gadus, — skolu veidojuši un pilnveidojuši. Īpašs paldies skanēja Valmieras cietuma skolas darba vadītājai Klārai Arefjevai, skolotājiem Oksanai Jakovļevai un  Jānim Bošam.

15 GADUS STRĀDĀ KOPĀ un lolo idejas, kā attīstīt skolu, kas darbojas tik īpašos apstākļos. Klāra Arefjeva (priekšplānā), Oksana Jakovļeva un Jānis Bošs bijuši un palikuši par Valmieras cietuma skolas kodolu. Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru