Tūkstošiem nobrauktu kilometru

- 16.Novembris, 2016
Laikrakstā

Pasta pakalpojumu pieejamību maksimāli tuvu klientiem pat visattālākajās lauku sētās regulāri nodrošina arī valsts akciju sabiedrības «Latvijas Pasts» Vidzemes reģiona piegādes punkta Valmiera 1 vairāk nekā divdesmit darbinieku komanda. Par to, kā tai sokas nebūt ne vieglajā pastnieka arodā, stāsta piegādes punkta vadītāja ANDA FEDERA un operatore ASTRĪDA ĀBOLTIŅA.

Anda, iepriekšējo reizi tikāmies Valmierā, Tērbatas ielā, tagad Valmierā, Brēžas ielā 3. Vai jaunajā piegādes punkta mājvietā pastniekiem ir radīti labāki darba apstākļi?

Brēžas ielā esam kopš šā gada aprīļa. Uz darbu gan tagad jānāk tālāk, taču jaunajās telpās ir ievērojami uzlaboti darba apstākļi. Ir ērtāk, jo krietni lielāka platība ikrīta sūtījumu saņemšanai un šķirošanai, vairāk gaismas un arī gaisa, kas nav mazsvarīgi, diendienā strādājot un rokām pārcilājot tik daudz sūtījumu.

Es un piegādes punkta operatores darbā ierodamies jau pussešos no rīta. Pastnieki darbu sāk stundu vēlāk. Pa šo stundu mums jāpaspēj operatīvi pieņemt no «Latvijas Pasta» piegādes sadales punkta Valmierā, Cempu ielā, atvestos piegādes punktam Valmiera 1 adresētos preses izdevumus, ierakstītās un parastās vēstules, daļu sīkpaku, katalogos un interneta veikalos pasūtītās preces, reklāmas izdevumus un vēl citus sūtījumus. Mēs to visu pa iecirkņiem sadalām pa pastnieku darba vietām. Kad darbā ierodas pastnieki, viņi paši to visu savukārt sašķiro un viņiem ērtākā secībā saliek pa apkalpes zonām un adresēm. Pastnieki katru rītu saņem darba uzdevumus, kuros ir noteikts, cik un kas katram attiecīgajā dienā jāpiegādā uz konkrētām savas apkalpes zonas adresēm.

RĪTA AGRUMĀ. Piegādes punkta Valmiera 1 komanda. Vēl mirklis, un katrs pastnieks dosies savās darba gaitās. Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru