Apkopos veiksmīgas ilgtspējīgās attīstības piemērus

- 16.Novembris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Vakar Vidzemes Augstskolā norisinājās diskusija «Vai attīstība var būt ilgtspējīga. Kā tu to redzi?».

Diskusiju atklāja Latvijas Platformas attīstības sadarbībai (LAPAS) direktore INESE VAIVARE. Šādas diskusijas, pulcējot plašāku vai mazāk plašu auditoriju, tiek rīkotas arī citviet Latvijā. Valmierā diskusijā piedalījās Vidzemes Augstskolas, valsts institūciju, Valmieras pašvaldības, nevalstisko organizāciju un iedzīvotāju pārstāvji.

Jāatzīst, ka, lai gan šī tēma nav vienkāršam cilvēkam viegli saprotama, taču patiesībā ir ļoti nozīmīga pēc būtības. Nācās secināt, ka veidi, kā sabiedrības attīstību padarīt ilgtspējīgu, ir ļoti dažādi.

Uzrunājot diskusijas dalībniekus, LR Ārlietu ministrijas Attīstības sadarbības politikas nodaļas sekretāre MADARA SILIŅA atzina, ka darbs ministrijā viņai saistās ar to pašu, ar ko 90. gadu sākumā Latvijai palīdzēja citas valstis. «Tagad Ārlietu ministrija sniedz atbalstu valstīm, kas mums ir vistuvāk — Gruzijai, Ukrainai, Moldovai, Baltkrievijai, Kirgizstānai, Tadžikistānai un Uzbekistānai. Piemēram, Latvijā ir sabiedrības platforma «Mana balss», kurā visi var izteikties, tā pati organizācija šādu sistēmu attīsta Ukrainā, rādām, kā mūsu pašvaldības sadarbojas ar nevalstiskajām organizācijām un uzņēmējiem. Mūsu darbs ir veicināt, lai Latvijas pieredze šajās valstīs noder, jo — ja labi ies Gruzijai, Ukrainai un citām mūsu sadarbības valstīm, drošāk un labāk būs arī mums pašiem. Lielos vilcienos — strādājam uz mūsu kaimiņiem, un tā ir mūsu ilgtspējīgās attīstības iespēja, paralēli nodrošinot labklājību arī mūsu nākamajām paaudzēm.»

PAR ILGTSPĒJĪGU ATTĪSTĪBU. Diskusijā piedalījās Vidzemes Augstskolas, pašvaldības, sabiedrisko organizāciju un iedzīvotāju pārstāvji. Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru