Ar saimnieka skatu — gadiem uz priekšu

- 18.Oktobris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Lauksaimnieku prestižā konkursa «Sējējs 2016» nominācijā Jaunais veiksmīgais zemnieks par laureātu kļuvis Kocēnu novada zemnieku saimniecības «Zilūži» saimnieks JĀNIS GRASBERGS.

Sarunu sākam par to, cik ilgs laiks pagājis, kopš Jānis pārņēmis saimniecības vadību no tēva Andra, un kāda ir dēla pievienotā vērtība vecāku veikumam. Jānis atceras: «Tēva vietā esmu septīto gadu. Pārkārtošanās notika pakāpeniski. Tolaik ģimene apsaimniekoja 120 hektārus, fermā bija 60 slaucamas govis. Tipiska ģimenes saimniecība! Izmantojot ES atbalstus, arī jaunajiem lauksaimniekiem paredzēto pretimnākšanu un lauku attīstībai labvēlīgo valsts politiku, katru gadu iespēju robežās centos kaut ko modernizēt, paplašināt un attīstīt. Papildināju tehnikas parku, uzcēlām vairākas jaunas ražošanas ēkas, palielināju zemes platības un saimniecībā nodarbināto skaitu. Pašlaik ir 180 slaucamas govis, bet ganāmpulkā dzīvnieku kopskaitā ir ap 400. Apsaimniekojam 850 hektārus. No tiem 650 hektāri — tīrai graudkopībai,  pārējie lopbarībai.  Pērn ražu kūlām 300 hektāros, šogad jau 600 hektāros.»

PIE JAUNĀS RAŽOTNES. Jānis Grasbergs: «Lūk, Sējējs! Tas ir apbalvojums manai ģimenei un maniem darbiniekiem. Tikai kopā mēs to varam!» Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru