Uzturēt dzīvas novada amatnieku tradīcijas

- 1.Septembris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Vidzemes plānošanas reģiona apzinātajos, godinātajos un atsevišķā brošūrā izdotajos «Vidzemes veiksmes stāstos 2016» ierakstīta arī Rūjienas amatnieku biedrība «Rūzele». Tā dibināta 2012. gadā, bet  pirmsākums ir 2009. gadā, kad pēc sludinājuma laikrakstā kopā sanāca 26 interesenti. Tagad to ir 56, un biedrības durvis joprojām ir atvērtas klāt pienācējiem.

Rūjienas amatnieku biedrības «Rūzele» valdes priekšsēdētāja GUNA ĶIBERE, atceroties amatnieku pirmās kopā nākšanas, stāsta:

«Mums nebija finansējuma lektoru algošanai, tādēļ nolēmām, ka izglītosim sevi paši. Katrs savu pieredzi lika lietā, palīdzot citiem apgūt kaut ko jaunu. Saviem spēkiem iemācījāmies pērļošanu, aušanu, maizes cepšanu un vēl citas prasmes. Biedrību dibinājām vēlāk, lai apzinātu un popularizētu dažādu amatu pratējus, sekmētu amatnieku mūžizglītību un radošo izaugsmi, veicinātu amatnieku uzņēmējdarbības attīstību Rūjienā un tās apkārtnē, saglabātu kultūrvēsturisko mantojumu un sekmētu tā nodošanu jaunajai paaudzei, motivētu cilvēkus veidot aktīvu sabiedrisko dzīvi un veicinātu starptautisko sadarbību un pieredzes apmaiņu amatniecībā.

SKOLAS IELĀ 8a. Amatnieku biedrības «Rūzele» dalībnieces pārspriež savu līdzdalību izstādē «Rīga Food 2016», kā arī drīzumā gaidāmajos tirdziņos Igaunijā un Vācijā Magdeburgā. Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru