Raža — zem melniem lietus mākoņiem

- 17.Augusts, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Latvijā ar lielām grūtībām un pārbaudījumiem turpinās jaunās ražas novākšana, ko daudzviet kavē un nelabvēlīgi ietekmē biežās lietavas. Cik tālu tikts? To «Liesma» 16. augusta rītā vaicāja Latgales un Vidzemes graudu audzētāju kooperatīvās sabiedrības «VAKS» agronomei ZINTAI JANSONEI.

PLĪSĪS VAI NEPLĪSĪS? Šo ražas vākšanas momentu zem draudīgi melnā lietus mākoņa «Liesmas» fotogrāfe Ārija piefiksēja 14. augusta vakarā, saulei uz rietu ejot, Burtnieku novadā. Kombainieri viņa gan neesot atļāvusies traucēt, jo nevarēja taču zināt, kurā brīdī lietus mākonis pušu plīsīs. Ārijas Romanovskas foto

«Raža ir izaugusi. Laba raža! Diemžēl lietus nelaiž to novākt. Galīgi nelaiž. Mūspusē raža novākta tikai 25% un Latgalē 30% apmērā no visa šajā sezonā darāmā. Vistraģiskākā situācija ir izveidojusies Gulbenes un Alūksnes apkaimē, kur pamatīgi pielijušo lauku dēļ novākti vien 3% no visa izaugušā. «VAKS» ar graudu audzētājiem strādā jau septiņpadsmito gadu, taču tik lietainu un sarežģītu ražas laiku vēl neatceramies. Daudzviet kombainus nākas vilkt ar jaudīgiem traktoriem. Dažā labā tīrumā traktora palīdzība bija izmantota pat vienpadsmit reizes.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru