Cerīgi par Haraldu Blauu un "Ķiguļiem"

- 9.Augusts, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Kad pirms pāris gadiem rakstīju par Kauguru «Ķiguļiem», kas reiz piederējuši Haraldam Blauam — pirmajam latvietim, kurš ieguvis Olimpisko spēļu medaļu (viņš 1912. gadā Stokholmā izcīnīja bronzas medaļu šaušanā pa māla baložiem), rosināju kaut vai alejas galā uz šīm mājām uzlikt piemiņas vēstījumu par  izcilo sportistu.

LAIKA ZOBUS IZTURĒJUSĪ. No ārienes izskatīgajā, bet šobrīd iekšpusē ar drazām piecūkotajā klētiņā, iespējams, reiz būs Haralda Blaua piemiņas telpas. Jāņa Līgata foto

Tā varbūt ir liela sakritība (vai arī likumsakarība), ka šīs Olimpiādes priekšvakarā, kad par H. Blauu atkal atgādina  prese, saņēmu ziņu no «Mazputniņu» saim­nieces Rasmas Freimanes, ka viņas ģimene par H. Blaua piemiņas iemūžināšanu jau sākusi domāt: «Esam tikuši pie «Ķiguļiem» — būtībā pie liela darba un rūpēm nākotnē. Jau manam vīram Gunāram viņa laikā bija liela vēlēšanās, lai mūsējā būtu arī zeme ap fermu. Nu tas ir noticis. Kopš 14. jūnija mūsējā ir gan «Ķiguļu» zeme, gan arī mājas. Ko darīt ar zemi, tur nevienam padoms nav jāprasa. Dēli zina. Bet man ir dots uzdevums sākt vākt ziņas, materiālus par to, kā «Ķiguļi» izskatījās gados, kad te uzturējās Haralds Blaus.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru