Valmieras vasaras festivāls — jauna mākslinieciska aktivitāte

- 4.Augusts, 2016
Kultūra un izklaide
Laikrakstā

Rīt sāksies Valmieras vasaras teātra festivāls ar tam speciāli radītām izrādēm, kā «Spēlēju, dancoju», «Jūlijas jaunkundze», «Tālavas taurētājs» un «Purva bridējs. Ciltskoks».

Zināmā mērā, kad dažādi festivāli notiek visos Latvijas reģionos, festivāls Valmierai, visiem Latvijas teātra mākslas gardēžiem ir unikāls notikums kā netradicionālu spēles laukumu izvēlē (Valmiermuižas staļļa pagalms, bānīša depo, Gaujas Stāvie krasti, Valmieras muzeja pagalms, skeitparks, namu pagalmi), tā uzvedumu veidotāju komandu ziņā. Kā uzsvēris festivāla mākslinieciskais direktors Reinis Suhanovs, jau ieceres sākumā bijis pārliecinošs uzstādījums: festivāla afišā būs tikai jaundarbi un izrādes notiks pilsētvidē.

Valmieras teātris savus skatītājus jau bija pieradinājis, 1999. gadā iedibinot Rūdolfa Blaumaņa Teātra festivālu, kas notika ik pēc trim gadiem un kura laikā Valmierā varējām iepazīties ar dažādu teātru Blaumaņa lugu interpretāciju. Valmieras vasaras festivāla rīkotāji gan stingri nodala — šīs nedēļas nogales teātra mākslas aktivitātes nekādā ziņā nav Blaumaņa festivāla turpinājums, tomēr paredzams, ka tās izvērtīsies par vienreizējiem teātra mākslas svētkiem, kurus plānots rīkot reizi divos gados, paredzot iespēju pieaicināt arī savā domāšanā radošus, netradicionālām idejām bagātus cilvēkus, kuri ikdienā nav saistīti ar teātri.

MĀRTIŅA EIHES UN KRIŠJĀŅA SANTA ieteikumi ir vietā un laikā. Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru