Kad satiekas ēdiens un māls, radītājs un baudītājs

- 5.Jūlijs, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Vaidavā SIA «Vaidava Ceramics» ražotnē otro nedēļu notiek pirmais Starptautiskais keramikas simpozijs «Mālēdiens», kurā prāvs pulks  keramiķu no Latvijas, Šveices, ASV, Spānijas, Gruzijas, Norvēģijas, Turcijas, Īrijas, Krievijas, Somijas, Izraēlas, Jordānijas un Argentīnas darina traukus no sarkanā Lodes māla. Simpoziju organizē biedrība «Radošuma meka».

Pirmo reizi Latvijā un Eiropā

Stāsta biedrības «Radošuma meka» kultūras projektu vadītāja ASNĀTE AVOTNIECE: «Simpozija mērķis ir veicināt Latvijas atpazīstamību saistībā ar vienu no aktuālākajām tendencēm gastronomijā — par tīro ēšanu, kuras pamatā ir vienkāršas, dabiskas, pēc iespējas mazāk pārveidotas pārtikas lietošanas princips. Ideja mudina pasaulē labākos restorānus atsacīties no baltajiem porcelāna traukiem, par alternatīvu izvēloties māla traukus. Simpozijā māksliniekiem dots atbildīgs uzdevums — restorāna «Valmiermuižas vēstniecība Rīgā» šefpavāra Dzintara Kristovska sastādītajai 11 kārtu ēdienkartei izgatavot atbilstošus traukus. Simpozija noslēgumā 8. un 9. jūlijā Vaidavas ezera krastā būs vakariņas ar ielūgumiem, tajās šefpavāra gatavotie 11 kārtu ēdieni viesiem tiks pasniegti mākslinieku gatavotajos traukos. Šāds pasākums Latvijā un Eiropā ir pirmo reizi. Uz 8. jūlija vakariņām vietas jau ir aizņemtas, bet uz 9. jūlija pasākumu vēl var pieteikties rezervācijai. Vakariņas ezera krastā būs unikāla brīvdabas performance, kurā satiksies Gastronomija un Māksla, Ēdiens un Māls, Radītājs un Baudītājs. Par «Mālēdiena» vakariņu muzikālo fonu gādās Haralds Sīmanis.

Uz simpoziju ieradušies keramiķi no 17 valstīm, vistālāko ceļu mērojuši Argentīnas un Sibīrijas mākslinieki. Simpozijs izceļas ar ļoti raibu, interesantu kompāniju. Kad vienkopus satiekas tik starptautiska sabiedrība, viņi cits citam profesionālajā ziņā nav konkurenti, tādēļ ir tik atvērti un labprāt dalās savā mākā. Notiek radoša bagātināšanās.

VINCENTS KEMPENAJERS. Ārijas Romanovskas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru