Mazais Ansis uzņem Latvijas labākos makšķerniekus

- 8.Jūnijs, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

No 3. līdz 5. jūnijam Rubenē, ūdenstilpē «Mazais Ansis», notika Latvijas 2016. gada čempionāta fīdermakšķerēšanā 1. posms. Šajās augstas klases sacensībās piedalījās visa Latvijas izlase, jo vienlaikus tā bija pretendentu atlase 2017. gadā paredzētajam Pasaules čempionātam.

Sacensību organizators — SIA «Esma». Par čempionāta norisi stāsta biedrības «Rubenes Anši» pārstāvis Ivars Ādamsons: «Laika apstākļi sacensību norisei nebija labvēlīgi — ļoti strauji kritās gaisa temperatūra, un zivīm nepatīk, ka tā staigā pat 10 grādu robežās. Te ūdens vārās, te saldē. Lai gūtu panākumus, bija vajadzīga sportistu augsta meistarība. Skatoties no malas, varējām secināt, ka šī sporta veida favorīti prot zivis piemānīt un, izcīnot sīvu cīņu, kļūt par čempioniem.

Panākumi daļēji tika nodrošināti ar to, ka ezerā, piebarojot zivis, tika samests neredzēti daudz labumu. Pēc čempionāta stingrajiem noteikumiem pirms ieiešanas makšķerēšanai atvēlētajā sektorā (tādu bija trīs) piebarošanai drīkst izmantot 2,5 litrus dzīvās ēsmas. Sajūta, zinot, cik veikalā maksā nelielā kastīte tārpu, bija sirreāla, jo makšķernieki ūdenī sameta vesela maisiņa saturu... Bez tam zivis tika pievilinātas ar barību, kuras sastāvā ir aminoskābes. Tas nozīmē, ka zivīm tiek mākslīgi radīta ēstgriba un tās piebarošanas vietu nepamet.»

CITS PIE CITA. Fīdermakšķernieki sacentās trijos sektoros.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru