Dabas koncertzālē — par brūno garausaini

- 7.Jūnijs, 2016
Kultūra un izklaide
Laikrakstā

Pirms nedēļas Briselē skanēja slavinājuma vārdi, kad unikālais zinātnieku, mūziķu un citu mākslinieku kopdarbs «Dabas koncertzāle», pārspējis nopietnus pretendentus no Vācijas, Itālijas, Austrijas, Bulgārijas, Rumānijas un Horvātijas, saņēma Eiropas komisijas  gada balvu Natura 2000 komunikācijas kategorijā.

Tikmēr jau kopš pagājušā gada ir dzimis jauns uzvedums. Tā galvenais varonis gan labu laiku tika turēts noslēpumā, ieinteresētos tā atminēšanai  aicināja prāta mežģus risināt. Taču, kad kļuva zināms, ka uzveduma zinātnisko daļu veido  bioloģijas doktori Viesturs Vintulis un Gunārs Pētersons, tapa skaidrs, ka šovasar runāsim, muzicēsim, domāsim par sikspārņiem, jo abi tos pēta gadiem. Jau pagājušajā vasarā Dabas koncertzāles komanda — mūziķi, scenogrāfi, videomākslinieki —  zinātnieku pavadībā bija devušies ciemos pie sikspārņiem un šī gada sākumā iepazina arī to ziemošanas paradumus.

Rezultātā ir tapis kārtējās Dabas koncertzāles varonim — brūnajam garausainim  sikspārnim —  veltīts kopdarbs, kura režisors atkal ir Roberts Rubīns un scenogrāfs Didzis Jaunzems. Muzikālo skanējumu veido  Ingus Ulmanis, Andris Sējāns, Kaspars Tobis, Reinis Sējāns, Anrijs Grinbergs. Brīvdabas bezmaksas pasākumu būs iespēja skatīties un klausīties  18.  jūnijā Lūznavas muižas parkā Rēzeknes novadā un 1. jūlijā Zaļenieku muižas parkā Jelgavas novadā. Zinātniskās un radošās darbnīcas, kurās apmeklētāji varēs uzzināt tikpat kā visu par sikspārņiem un ne tikai par tiem, abās vietās darbosies jau no pl. 19, bet koncerts skanēs vien pēc saulrieta.

BRŪNAIS GARAUSAINIS. Reti pamanāms daudzu māju iemītnieks.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru