Godina novada stiprās ģimenes

- 17.Maijs, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Sagaidot Starptautisko ģimenes dienu, notika Rūjienas novada stipro ģimeņu godināšana. Pasākumā godāja piecas ģimenes: Renāte un Modris Paegļi ar zelta kāzām, Gita un Valdis Zariņi, Vineta un Andis Alziņi ar koraļļu kāzām, Ilze un Salvis Cīruļi ar sudraba kāzām, porcelāna kāzas šogad atzīmē Līga un Edgars Virši.

«Kāzas var svinēt katru gadu — visu mūžu!» tā par ikgadējo tradīciju stāsta Rūjienas novada kultūras nama direktore Ilze Leska. Novada pašvaldība sveica visus laimīgos pārus un dāvāja tiem iespēju fotografēties studijā pie profesionālā fotogrāfa Aigara Lapiņa. Savukārt par svētku noskaņu parūpējās ansambļi «Rūjmalietes» un «Rūjmalieši», bet balli ar ritmisku deju mūziku spēlēja tautā populārā grupa «Zeļļi». Dažas dienas pirms stipro ģimeņu godināšanas pasākuma «Liesma» pabija pie diviem ilggadējiem pāriem.

Ar prasmi otru cienīt

Paegļu pāris  Renāte un Modris kopdzīvē pavadījuši 50 gadus, taču manīt  gan to nevar, jo satiekoties nepārprotami redzams, ka no abiem staro jauneklīgs enerģiskums un dzīvesprieks.

Abi atceras, kā viens otrā ieskatījušies. Tas noticis, mācoties neklātienē vidusskolā. Renāte joko: «Modrim bija motocikls Jawa, kas tolaik skaitījās stilīgi. Kā gan lai jaunai meitenei neiepatīkas tāds izskatīgs motobraucējs!»   Draudzēšanās un randiņu laiks gan sanācis pailgs, un tikai pēc nepilniem četriem kopā pavadītiem draudzības gadiem Renāte un Modris nolēmuši   stāties laulībā, ko abi uzskatījuši par atbildīgu soli. Modrim, strādājot Lauktehnikā, un Renātei, apgūstot dažādas profesijas, kā adītāja, zobārsta palīdze un vēl citas, kopīgiem spēkiem izdevās izveidot stipru ģimeni, kurā viņi izaudzināja divus bērnus — meitu Ritu un dēlu Māri, kuri tagad ar savām ģimenēm dzīvo Rīgā. Saticīgās ģimenes saimi nu jau papildinājuši arī četri mazbērni — Dāvis, Marta, Hugo un Mārtiņš. Renāte neslēpj, ka arodus un darba vietas savulaik visai bieži mainījusi ne no laba prāta, ne jau tādēļ, lai būtu lielāka pieredze un interesanti, bet gan tādēļ, lai vairāk laika varētu izbrīvēt bērnu audzināšanai un ģimenes kopā būšanai. Vienmēr bijis arī kopjams dārzs, bijuši ģimenes braucieni uz laukiem pie vecākiem, iespēju robežās apceļota arī Latvija, Igaunija un Lietuva.

2016. GADA PAVASARĪ. Renāte un Modris — joprojām mīļi: plecu pie pleca. Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru