Bija iespēja tikt vaļā no nevajadzīgām mantām

- 28.Aprīlis, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Valmierā noslēgusies pašvaldības organizētā lielgabarīta atkritumu savākšanas tradicionālā pavasara akcija, kuras laikā pilsētas iedzīvotājiem bija iespēja bez maksas nodot viņiem nevajadzīgas mantas.

«Kopumā uz abiem ekolaukumiem nogādāti 1514 kubikmetri dažādu lielgabarīta atkritumu, kas ir par 354 kubikmetriem vairāk nekā pērn. Savukārt klientu, kas akcijas laikā iegriezās ekolaukumos, bija tikai nedaudz mazāk nekā iepriekšējā gada akcijā — ap diviem tūkstošiem,» pastāstīja SIA ZAAO speciāliste ZANE LEIMANE, spriežot, ka acīmredzot bija valmierieši, kas nodeva lielāku atkritumu daudzumu.

Vislielākais apjoms veidojies no tā saucamajiem klasiskajiem lielgabarīta atkritumiem — gultām, dīvāniem, plauktiem, matračiem un tamlīdzīgām lietām, ko ikdienā bez maksas ekolaukumos nevar nodot, piemājas konteineros nav iespējams ielikt un arī pie konteineriem nedrīkst novietot. Kaut vai tādēļ, ka māju apsaimniekotājiem jānorēķinās par kopējo atkritumu daudzumu, un, saņemot rēķinu par pakalpojumu, attiecīgā summa tiek sadalīta uz visiem iedzīvotājiem. Tātad kolektīvi jāmaksā arī par konkrēto aizvesto dīvānu.

Ekolaukumos savācās arī daudz riepu. «Vieglāk šo riepu kalnu mērīt nevis kubikmetros, bet pēc skaita — valmierieši saveduši turpat 3 tūkstošus riepu, kas ir gandrīz uz pusi vairāk nekā pagājušajā gadā, kad tika savākts 1700 riepu,» informēja Leimane.

DĪVĀNI, GULTAS, KRĒSLI. Valmierieši izmantoja iespēju, lai tiktu vaļā no vecajām mēbelēm. ZAAO foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru