Būs skaidrība par nekustamajiem īpašumiem

- 24.Februāris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Pēc pašvaldības Attīstības pārvaldes iniciatīvas Valmierā tiek veidota  pilsētas nekustamo īpašumu datu bāze. Stāsta pārvaldes vadītāja ELĪNA LEIMANE:

— Ideja, ka informācija par nekustamajiem īpašumiem jāsakārto, gaisā virmojusi ik pa laikam. Gan uzņēmēji, gan ārvalstu partneri diezgan bieži ir nākuši uz pašvaldību un jautājuši, kādas iespējas viņiem varētu būt Valmierā atvērt, piemēram, ražotni vai veikalu. Mēs ļoti labi zinām, ko var piedāvāt pašvaldība, bet arī uzņēmējiem un privātpersonām ir brīvi nekustamie īpašumi, ko viņi ir gatavi iznomāt vai pārdot. Ja mums šāda datu bāze ir, varam cilvēkus savest kopā, un visas puses, protams, arī pilsētas iedzīvotāji būs ieguvēji. Iedomājos: ja es būtu uzņēmēja vai privātpersona un man būtu īpašums, ko piedāvāt cita uzņēmuma izveidei, es būtu ieinteresēta, lai kāds, kam tas ir aktuāli, par to uzzina. Tāpat arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai ik pa laikam ir kādi jautājumi, ar kuriem tā griežas pie pašvaldības. Sākot veidot nekustamo īpašumu datu bāzi, iedomājāmies, ka šo savstarpējo interesi varēsim nodrošināt.

Nedaudz izbrīnīta biju, uzzinot, ka šajā datu bāzē iekļausiet arī privātos īpašumus.

Šis process iecerēts pilnībā brīvprātīgs. Mēs piedāvājam iespēju, un, ja personai ir interese informēt par to, ka tai ir ko iznomāt vai pārdot, mēs esam gatavi šo informāciju apkopot un uzturēt. Protams, katrs var dot tik daudz datu, cik viņš pats vēlas. Privātpersonas arī jau ieinteresējušās par šo datu bāzi, jo tām arī ir visgrūtāk savu piedāvājumu publiskot. Ir gan daži portāli, kuros šādu informāciju iespējams izvietot, taču man personiski liekas, ka pašvaldības datu bāze ir tāda kā uzticamāka.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru