Valmieras tehnikuma Minūtīte starptautiskā apritē

- 19.Februāris, 2016
Izglītība
Laikrakstā

Valmieras tehnikuma skolēnu mācību uzņēmumi (SMU) aizvadītās nedēļas nogalē piedalījās SMU gadatirgos Tallinā un Gulbenē. Viens no viņiem — Minūtīte — pirmo reizi kā starptautiska projekta dalībnieks.

Skolas SMU konsultante, skolotāja Agita Šamšele par Tallinā gūto pieredzi un panākumiem ir gandarīta: «Beidzot redzu reālu piepildījumu mūsu darbam ar skolēnu mācību uzņēmumiem. Pirmais sasniegums jau bija, ka Latvijas atlasē ieguvām tiesības veidot starptautisku kopuzņēmumu, jo mūsu Minūtīte, kas ražo ekoloģiskas sausās brokastis, izturēja visus noteiktos kritērijus dalībai starptautiskā projektā. Noteicošais bija mācību uzņēmumu skaits iestādē, aktivitātes, piedalīšanās gadatirgos, iepriekš iegūtās nominācijas u.c., kā rezultātā Junior Achievement Latvia izvēlējās divas vispārējās un divas arodizglītības iestādes. Savu nolēmumu izteica arī Igaunijas, Zviedrijas un Somijas attiecīgās institūcijas. Latviju projektā pārstāvam kopā ar Rīgas 3. Valsts ģimnāziju, Jelgavas Spīdolas ģimnāziju un Liepājas tehnikumu. Un tas nav tā, ka tikai aizbrauc uz kādu inovāciju nometni, paskatās, atbrauc mājās, un viss. Ir reāli jādarbojas, jāattīstās. Pirmā lielākā aktivitāte bija Tallinas gadatirgus, kurā piedalījās ap divsimt skolēnu mācību uzņēmumu no Igaunijas, Zviedrijas, Latvijas un pat no Turcijas. Jaunieši ar savu produkciju saimniekoja divos lielos tirdzniecības centros.»

CHEESE&MINUTITE Valmieras tehnikuma daļa — Liene Venere (no labās) un Ivita Leitāne kopā ar skolotāju Agitu Šamšeli Ziemassvētku gadatirgū Valmierā, Valletā. Kristera Knopsiņa foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru