Sindijai Kezikai — spožākais zelts!

- 5.Februāris, 2016
Izglītība
Laikrakstā

20. — 22. janvārī Latvijas Universitātes jaunajā Dabaszinātņu centrā notika 38. valsts olimpiāde bioloģijā, kurā piedalījās 150 skolēni no visas Latvijas. Visvairāk, 63 jaunieši, uz olimpiādes laureātu tituliem pretendēja 9. klašu grupā, kurā veiksmīgi startēja Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas skolniece Venija Kalniņa, iegūstot atzinību. Viņas bioloģijas skolotāja ir Dzintara Kalniņa. (9. klašu grupā uz olimpiādi tika uzaicināti arī VVV skolniece Elza Grīva un VPĢ skolnieks Danīls Ņikiforovs — arī tas ir vērā ņemams novērtējums.)

Pedagogi, kas savu laiku un zināšanas nesavtīgi iegulda zinātkārajos audzēkņos, zina: ar katru gadu olimpiāžu uzdevumi kļūst sarežģītāki un sen ar attiecīgās klases mācību vielas perfektu pārzināšanu ir daudz par maz. Tā arī šoreiz — teorētiskie uzdevumi, tests bija jāatrisina tikai olimpiādes pirmajā dienā, bet otrajā — četri laboratorijas darbi no dažādām bioloģijas nozarēm. Ar vienkāršas datormodelēšanas palīdzību jaunieši analizēja sugu daudzveidību atkarībā no salas izmēra, attāluma līdz kontinentam un citiem faktoriem, kā arī demonstrēja savas zināšanas un prasmes zivju sistemātikā un anatomijā, ar noteicēja palīdzību nosakot Clupea harengus membras (L.) (Baltijas reņģe), preparējot un identificējot šīs zivs iekšējos orgānus.

IZCILI! Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā pirmos panākumus šī gada valsts olimpiādēs ieguvušas jaunās bioloģes. No kreisās: Venija Kalniņa, viņas bioloģijas skolotāja Dzintara Kalniņa, skolotāja Guna Taube un viņas audzēkne Sindija Kezika. Sandras Gredzenas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru