Mēs tiksimies martā

- 4.Februāris, 2016
Kultūra un izklaide
Laikrakstā

Viņi — Dikļu skolotāja Artūra Lāča bērni, mūziķa lolojums, kas ilgu laiku skanēja visā valstī un skolēnu dziesmu svētku gājienā vienmēr izsauca ovācijas, jo pārstāvēja nelielu, daudziem pat nezināmu lauku skolu. Bet — viņiem skanēja! Viņus nevarēja nepamanīt!

Tagad bijušie Lāča bērni regulāri tiekas ik sestdienu divos pēcpusdienā, jo mērķis ir skaists un bērnības atmiņām pārpilns — 5. martā viņi satiksies savā skolā un izspēlēs orķestra 45 gadus.

Tas nekas, ka daudzus gadus Dikļos ragu orķestris neskanēja, bet ir noticis tas, kam bija jānotiek, — mūzika ievelk un nelaiž vaļā, tā ir ar tevi visu mūžu. Tāpēc arī sapulcēties uz mēģinājumiem nav problēmu. «Sestdienās ir klāt divdesmit divi, divdesmit trīs bijušie dalībnieki, katru reizi  piepulcējas vēl pa vienam vai diviem orķestrantiem. Mutvārdu vārdnīca ātri uzņēmusi apgriezienus, un atkal saspēlēt labprāt izvēlas kādreizējie orķestra dalībnieki ne tikai no Dikļiem, bet arī no Valmieras, Cēsīm, Matīšiem — mūsējie jau dzīvo un strādā dažādās Latvijas vietās,» stāsta orķestra dalībniece, Valmieras sākumskolas mūzikas un koru skolotāja Larisa Stivriņa, kura uzņēmusies orķestrantu salidojuma un jubilejas koncerta organizatoriskos pienākumus.

DIKĻU PAMATSKOLAS pūtēju orķestris gatavojas savai 45. dzimšanas dienai. Kaut arī saspēlēšanās plānota divas stundas, laiks apstājoties, jo mūzikas spēks ir netverams. Benitas Brilas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru