Uz priekšu virza ambīcijas

- 16.Decembris, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Demisionējusī valdība tomēr paguvusi izdarīt vienu no gada griezumā svarīgākajiem darbiem — līdz Saeimas apstiprinājumam novedusi nākamā gada budžetu. Līdz ar to intensīvs darbs, veidojot savus mazos budžetus, sāksies pašvaldībās. «Visas Valmieras pašvaldības iestādes pieprasījumus budžetam jau ir iesniegušas, tie tiek apkopoti un izvērtēti, nosakot finansējumu obligātajām izmaksām, bet tūlīt pēc Jaungada pie kopējā budžeta salikšanas strādās budžeta komisija,» pastāstīja Valmieras pašvaldības domes priekšsēdētājs JĀNIS BAIKS.

JĀNIS BAIKS: «Valmiera ir ļoti čakla, tās ļaudis prot gan strādāt, gan atpūsties, un visi kopā varam lepoties, ka pilsēta savā attīstībā iet uz augšu. Bet vienmēr var būt labāk. Gadu mijā valmieriešiem novēlu: lai visam pietiek laika — gan darbam, gan ģimenei, gan atpūtai!»

Prioritātes nākamajam gadamLielāko ietekmi uz pašvaldības nākamā gada budžetu atstās nepieciešamība pacelt minimālās algas. Tas noteikti ir jādara, taču nedrīkstētu nonākt līdz neloģiskajai situācijai, kad zemākās atalgojuma grupas pietuvojas augstākajām, attiecīga proporcija ir jāsaglabā, uzskata Baiks. Viena no prioritātēm Valmierā būs infrastruktūras sakārtošana gan no pašu budžeta, gan īstenojot Eiropas fondu līdzfinansētos projektus, konkrēti — Cempu ielas rekonstrukciju. Ne mazāk svarīgs, uzsver domes priekšsēdētājs, ir dienesta viesnīcas projekts. Jau rakstījām, ka Valmierā tika izveidota jauna struktūrvienība — «Dienesta viesnīca», integrējot divas ēkas Ausekļa ielā un dienesta viesnīcu Jāņa Enkmaņa ielā. «Šīs ēkas ir pamatīgi jāsakārto. Domāju, ka pēc remonta tās piepildīsies diezgan ātri. Augstskola jau ir nosaukusi savas vajadzības — viesnīcas pakalpojumi būs nepieciešami 60 līdz 100 studentiem, un apmēram tikpat skolēnu pieprasījumu šajā mācību gadā palika ārpus mūsu iespējām piešķirt, nācās atteikt. Viena no mūsu tālākajām attīstības perspektīvām ir piepildītas skolas. Pilsētā jau ir vērojama pozitīva demogrāfiskā dinamika — dzimst vairāk bērnu, taču, lai skolas būtu pietiekami noslogotas, laipni gaidīsim visus, kas vēlas Valmierā mācīties, arī no citām apdzīvotajām vietām. Esmu pārliecināts, ka pilsētas izglītības iestādes spēj nodrošināt pieprasījumu pēc kvalitātes,» spriež Baiks. Viena no domes priekšsēdētāja personiski noteiktajām prioritātēm ir drošība pilsētā: «Pilsēta ir ekonomiski aktīva, tāpēc piesaista arī viesmāksliniekus, ar kuru radītajām problēmām pēdējā laikā nācies intensīvāk cīnīties. Līdz šim finansējuma trūkuma dēļ tas nav izdevies, un tas nebūs viena gada pasākums, bet jau no nākamā gada plānots sākt darbu, nodrošinot video novērošanu visā pilsētā, tostarp ierīkojot kameras arī pie visām iebrauktuvēm Valmierā, tā radot iespēju kontrolēt transporta kustību.»


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru