Rencēnu jaunieši apgūst jaunas telpas

- 9.Decembris, 2015
Izglītība
Laikrakstā

Par jaunām telpām — tas vairāk nosacīti, jo senajā Zirgu pastā dzīvība joprojām nav apsīkusi: savulaik te tika iekārtota viena no pirmajām datorklasēm lauku skolā, gadiem ilgi bija skolas internāts. Šoruden pēc kārtīga veikta remonta skola no jauna sāk apgūt deviņas telpas.

PIRMIE. Jaunajā mājvietā pirmie iekārtojās zēni un stundas sāka vadīt zēnu amata mācības skolotājs Guntis Lapers. Labprāt te rosās arī galdnieku pulciņa puiši.

Kopīgiem spēkiem dzimst skaistums «Ēkas remonts ir novada pašvaldības deputātu lēmums, ka senā ēka ir jāatjauno. Liels paldies, jo lēmuma īstenošanā ieguldīti pāri par simt tūkstošiem eiro, tā piepildot mūsu senu sapni. Ir nomainīts jumta segums, sakārtota siltuma piegādes sistēma, nomainīta elektroinstalācija. Pagaidām neremontēts ir otrais stāvs, kas, kā smejos, šobrīd ir ekskluzīvs variants, jo internātā dzīvo tikai daži skolēni. Saprotam, ka visu uzreiz nevar iespēt, un ar nepacietību gaidām nākamo budžetu, jo ir doma, ka, uzlabojot dzīves apstākļus, vasarās internātu varētu izmantot sporta nometņu dalībnieki, tāpēc ka ļoti laba sporta bāze un ēdināšana mums jau ir,» Rencēnu pamatskolas direktore DINA OLIŅA, izrādot svaigi izremontētās gaišās telpas, iepazīstina ar to izmantošanas iespējām. «Daļa mēbeļu ir, pakāpeniski iekārtojamies, cik nu atļauj līdzekļi. Savās telpās jau rosīgi darbojas zēnu amata mācības skolotājs Guntis Lapers, jo skolotājs uzskatīja, ka esošie darbgaldi un vajadzīgie instrumenti ir pietiekami labi. Skolotājs un zēni jurģojās rudens brīvdienās, ziemas brīvdienās nolemts sakārtot meiteņu amata mācības telpas, kurās meitenes divās telpās mācīsies gatavot ēst, skaisti uzklāt galdu, trešā iecerēta kā pārrunu vieta. Daļa jaunu mēbeļu jau ir, un ar laiku būs viss nepieciešamais. Paldies Burtnieku mežinieku biedrībai, kas katros valsts svētkos novada skolām pasniedz dāvanu, mums tie ir trauki un virtuves piederumi.»VirziensA — domāt un runāt vienā valodāVairākus gadus skolā darbojās ļoti aktīva skolēnu pašpārvalde, kuras aktivitātes atbalsojās ne tikai Rencēnos. Tai bija divi līderi — vispusīgais Artis Krists Mednis šoruden iestājās Valmieras Viestura vidusskolas teātra klasē, jau iesaistījies skolēnu domē, darbojas Valmieras Jauniešu ideju laboratorijā, Liena Zukure mācās Valmieras tehnikumā, bet joprojām ir savējā, viena no VirzienaA dibinātājām.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru